RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Країни масово закликають своїх громадян залишити Україну на тлі загрози вторгнення РФ: кому вже рекомендували

Більше 10 країн закликали своїх громадян залишити територію України на тлі можливого повномасштабного вторгнення армії Росії.

"Апостроф" розібрався, міністерства закордонних справ яких країн вже виступили з відповідними розпорядженнями.

Слідом за США, Японією та Нідерландами ще вісім країн звернулися до своїх громадян із закликом негайно виїхати з України на тлі можливого вторгнення РФ.

Так, МЗС Великобританії рекомендує жителям Сполученого Королівства утриматися від поїздок до нашої країни.

"Громадяни Великобританії, які зараз перебувають в Україні, повинні виїхати зараз, поки що доступні комерційні засоби", - сказано в повідомленні дипвідомства.

Схожа рекомендація була опублікована прес-службою МЗС Ізраїлю. На тлі можливого вторгнення армії РФ відомство ухвалило рішення про евакуацію дипломатів та співробітників посольства.

МЗС Данії також рекомендує своїм громадянам залишити територію України та попереджає, що найближчим часом можуть розкупити усі квитки на комерційні рейси. У заяві сказано, що жителі Королівства залишаються у нашій країні "на свій страх та ризик".

Аналогічні заклики було опубліковано прес-службами міністерств закордонних справ Латвії, Естонії та Північної Македонії. Норвезьке МЗС, у свою чергу, рекомендує не лише виїхати з України, а й утриматися від поїздок до Росії та Білорусі.

Схожа заява була опублікована міністерством закордонних справ Чорногорії. До посольства країни в Україні звернулися вже 20 громадян, які готові евакуюватись, і ця цифра, ймовірно, не є остаточною.

Раніше ми розповідали, що може змусити Володимира Путіна відмовитись від вторгнення в Україну.