RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Історія перетворюється на фарс: експерт пояснив істерію ЗМІ навколо вторгнення Росії

Західні ЗМІ активно повідомляють про те, що Росія найближчим часом розпочне масштабне вторгнення в Україну. Називаються дати 15 та 16 лютого. Представники понад 30 країн закликали своїх громадян та дипломатів залишити нашу країну. На цьому фоні лідери США, Франції, Німеччини, України та Росії ведуть постійні переговори, які так і не спричинили деескалацію.

Експерт із зовнішньої політики Українського інституту майбутнього Ілля Куса пояснив у коментарі "Апострофу" істерію ЗМІ навколо вторгнення Росії

"Імовірність повномасштабного вторгнення РФ із кількох напрямків невелика. Росіянам, якщо моделювати такий конфлікт, знадобиться набагато більше сил, ніж зараз сконцентровано біля кордонів. Вся ця істерія у ЗМІ (переважно західних), швидше за все, націлена на те, щоб створити таку політичну атмосферу, щоб схилити Київ до поступок щодо "Мінська-2". Ми ж бачимо, що інформація про вторгнення постійно змінюється кілька тижнів, постійно вигадують нові дати. Історія перетворюється на якийсь фарс, крізь який проглядається варіант, що сторони (США та РФ - "Апостроф"), ніби рятуючи весь світ від війни, змусили владу України до незручних компромісів", - зазначив у розмові з "Апострофом" експерт із зовнішньої політики Українського інституту майбутнього Ілія Куса.

Офіс президента Володимира Зеленського, як показала нещодавня зустріч у Берліні, відмовився йти на поступки.

Відповідно, зараз один із реалістичних сценаріїв – масоване загострення на лінії розмежування з ОРДЛО, під час якого Москва прикриється "ополченцями" та "іхтамнетами". Формальний привід - "захист" так званих "ДНР" та "ЛНР" від України. Саме на цю версію вказують постійні істерики російського МЗС щодо того, що Захід "накачує" Київ зброєю, щоб ЗСУ силою ліквідували терористичні "республіки" Донбасу.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа": На порозі війни або примус до "Мінська": чого чекати Україні від США та Росії