RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Нас лякають великою війною: Зеленський записав відеозвернення до українців

Президент України Володимир Зеленський звернувся до нації у зв’язку з повідомленнями про можливий напад Росії на Україну.

Звернення опубліковано на сторінці в Facebook очільника держави.

Зеленський заявив, що вже не вперше українців лякають великою війною - у низці ЗМІ називалися дати 15, 16 та 17 лютого. Він зазначив, що на сьогодні Україна сильна як ніколи, але при цьому країна хоче відновити свою територіальну цілісність виключно мирним, дипломатичним шляхом.


"Нам кажуть, що 16 лютого стане днем нападу. Ми зробимо його Днем єднання. Відповідний указ уже підписано. Ми не зазіхаємо на чуже, але й свого не віддамо",
- заявив Зеленський. Він також закликав українців вивісити національні прапори, одягнути синьо-жовті стрічки та показати, таким чином, усьому світові єдність та згуртованість українців.

Також президент високо наголосив на нинішньому стані української армії.

"Це вже в рази сильніша армія, ніж вісім років тому. Ми впевнені в наших збройних силах, але наші військові теж повинні відчувати нашу підтримку, нашу згуртованість і нашу єдність. Основа нашої армії – це впевненість власного народу та міцна економіка", - наголосив Зеленський.

Окрім того, президент України закликав журналістів "працювати на Україну". За його словами, за нинішніх умов важливо об'єктивно висвітлювати інформацію навколо нашої країни.

"Від чесної позиції (ЗМІ – "Апостроф") сьогодні залежить доля України", - наголосив Зеленський. Не залишив президент поза увагою і тих високопосадовців та бізнесменів, хто вже встиг покинути Україну в "найвідповідальніший момент".

"Ваша сила - не у ваших грошах чи літаках. Вона - у вашій громадській позиції, яку ви можете проявити. Поверніться до своєї країни, до своїх людей, завдяки яким ви отримали свої заводи та свої статки! Сьогодні кожен проходить тест на громадянина України - пройдіть його гідно! Нехай усі зрозуміють, для кого Україна справді є Батьківщиною, а для кого – майданчиком для заробляння грошей", – так пролунало звернення президента.

Як повідомляв "Апостроф", раніше секретар РНБО Олексій Данилов заявив, що Рада безпеки не бачить загрози нападу Російської Федерації 16 або 17 лютого.