RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

18 травня

17 травня

Всі новини

США запропонували Україні кредитну допомогу на $1 млрд

У зв’язку із загрозою можливого вторгнення РФ, США запропонувало суверенні кредитні гарантії Україні на суму до $1 млрд з ціллю захистити її економіку в умовах неспокійної політичної ситуації.

Про це заявив американський державний секретар Ентоні Блінкен, інформує Держдепартамент США.

У заяві йдеться про те, що кредит допоможе підтримати українську "програму економічних реформ і постійну співпрацю з Міжнародним валютним фондом", а також вплине на "економічну стабільність, зростання та процвітання" українського народу.

Блінкен заявив, що ініціатива ґрунтується на підтримці, яку Вашингтон і його союзники та партнери, зокрема члени "Великої сімки" та міжнародні фінансові інститути, надали Україні, щоб допомогти захистити її економіку в умовах російського тиску.

Він також нагадав, що протягом 2014-2016 років Вашингтоном було видано Києву три окремі гарантії суверенних кредитів на суму мільярд доларів. Державний секретар додав, що США шукатимуть "додаткові способи підтримки України та її народу".

"Експортно-імпортний банк США має намір виділити до трьох мільярдів доларів для сприяння закупівлі американських товарів та послуг для проектів в Україні, тоді як Міжнародна фінансова корпорація розвитку США має поточний інвестиційний портфель в Україні у розмірі близько 800 мільйонів доларів у понад десятку проектів", - резюмував Блінкен.

Раніше ми писали, що Україна отримає від Канади летальну зброю та великий кредит.