RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

На Рівненщині ЗСУ провели масштабні навчання: що показали Зеленському, фото

‚ЗСУ провели масштабні навчання "Заметіль – 2022" у Рівненській області, які відвідав верховний головнокомандувач Збройних сил та президент України Володимир Зеленський.

Про це повідомили на офіційному сайті Президента України.

Президенту показали зразки іноземного озброєння, які передали Україні західні партнери. Зокрема це протитанкові ракетні комплекси Javelin та NLAW, ракетний комплекс Stinger та інші.

Під час навчань українські військові відпрацьовували різні сценарії ведення бою проти ймовірного супротивника за умов максимально наближених до сьогодення. На прикордонній смузі ЗСУ відпрацювали сценарій зриву організованого вторгнення умовного супротивника. Підрозділи ЗСУ вели вогонь з техніки та особового складу ворога.

При цьому українські військові активно застосовували не лише наземні типи озброєнь, а й бойову авіацію, серед якої є вітчизняні та іноземні зразки. Наприклад, безпілотники Bayraktar ТВ2.

"Військовослужбовці продемонстрували високий рівень злагодженості та взаємодії при здійсненні маневру підрозділів та проведенні контратак для максимальної вогневої поразки умовному супротивнику", - наголосили на сайті президента.

Крім цього, глава держави ознайомився з роботою оперативного складу на командному пункті механізованої бригади, де відзначив високий рівень підготовки військовослужбовців при управлінні підрозділами бригади, силами та засобами підрозділів інших складових сил безпеки та оборони при виконанні завдань у певній зоні.

Зеленский подякував військовим за високий рівень професіоналізму.

Раніше ми також повідомляли про те, що ЗСУ на передовій отримали потужну зброю.