RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Побили рекорд з пофігізму: експерт розповів про проблему навчань у Білорусі

Минулого тижня на території Білорусі, Росія та Республіка розпочали спільні масштабні військові навчання “Союзна рішучість-2022”. Проте все пішло не за планом – країною поширюється коронавірус, заражаючи, у тому числі, і військових.

Про це пише білоруський військово-політичний експерт Юрій Бараневич, інформує “Білоруська правда”.

Він зазначає, що нинішні військові навчання точно увійдуть в аннали білоруської історії, як і за чисельністю військовослужбовців, які беруть у них участь, так і “по “пофігізму” його учасників щодо, як самих себе, так і “навколишньої дійсності”, яка і є нашою країною” .

За словами експерта, ситуація з COVID-19 у Білорусі, згідно з офіційною статистикою, б'є всі сумні рекорди. Останній виявлений штам коронавірусу “Омікрон” дедалі більше поширюється країною, заражаючи, як простих громадян, так і військовослужбовців.

“Хворіють російські та білоруські офіцери та солдати, а за ними і місцеві жителі; і так по колу. Але особливо тривожна ситуація спостерігається у Гомельській області, причому до шпиталів потрапляють не всі військові, частина з них лікуються у польових таборах, особливо якщо випадок легкий”, - резюмував Юрій Бараневич.

Раніше ми писали, що після закінчення цих навчань почнеться підготовка до нових - Щит-2023. Ці маневри вже відбудуться на території Росії.