RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Росія розслідує загибель мирних жителів на Донбасі: у чому небезпека

Слідчий комітет Росії має намір розслідувати масову загибель цивільного населення на окупованій частині Донбасу, тому незаконно порушив кримінальну справу за ч. 1 ст. 356 КК РФ за статтею про жорстоке поводження з цивільним населенням, застосування у збройному конфлікті засобів і методів, заборонених міжнародним договором.

Про це повідомляє прес-служба Слідкому комітету РФ.

Росіяни проігнорували той факт, що саме підконтрольні РФ бойовики розв'язали збройний конфлікт на сході України, внаслідок якого загинуло понад 3 тисячі мирних жителів, а загальна кількість жертв перевищила 14 тисяч.

Слідком РФ спробував перекласти провину за жертви на Донбасі на українських військових, звинувативши їх у загибелі сотень людей, похованих у п'яти похованнях у районі Луганська.

У відповідь Держдеп США не погодився з оцінками РФ про геноцид на Донбасі і заявив, що "не бачить підстав" для такого трактування того, що відбувається.

А офіційний представник Білого дому Джен Псакі заявила, що інформація щодо виявлення на Донбасі масових поховань може бути використана як привід для ескалації ситуації навколо України.

Нагадаємо, міністр оборони Олексій Резніков заявив, що українська розвідка не бачить жодних доказів того, що Росія відводить війська від наших кордонів.