RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Україна підтримала ратифікацію Угоди про відкрите небо з ЄС: що це означає

Україна підтримала ратифікацію Угоди про відкрите небо з Європейським Союзом. Верховна Рада ухвалила закон про ратифікацію договору, підписаного у жовтні 2021 року.

За дане рішення віддали свої голоси 311 народних депутатів, повідомляє кореспондент "Апострофа".

Укладення даного договору передбачене Угодою про Асоціацію Україна-ЄС. Українське авіаційне законодавство буде приведене у відповідність до європейського. Договір передбачає необмежений доступ авіакомпаній до всіх українських та європейських аеропортів.

Втілення угоди відбуватиметься у два етапи.

Відомо, що з 2007 року тривали переговори про спільний авіаційний простір України та Євросоюзу. Це дозволило б усім європейським авіакомпаніям виконувати прямі рейси в Україну та навпаки.

У 2013-му відбулося попереднє підписання договору про спільний авіапростір. Решту затверджень було відкладено через незавершений в ЄС процес внутрішнього узгодження редакції визначення "територія" в плані питання Гібралтару (після виходу Британії з ЄС - це питання було знято).

Раніше з’явилася інформація, що деякі міжнародні страхові компанії припинили страхувати літаки для польотів над Україною у зв'язку із високим ризиком бойових дій, тому певні авіакомпанії були змушені припинити польоти. Зокрема, призупинила польоти в Україну нідерландська KLM.

Нагадаємо, що Угода про спільний авіаційний простір України з Європейським Союзом набуде чинності пізніше, ніж планувалося.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика
Теги: