RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Головнокомандувач ЗСУ зробив жорстку заяву через події в ОРДЛО

Життя та безпека громадян на всій території України є пріоритетом для влади, а заяви окупантів про силові сценарії звільнення українських територій не відповідають дійсності.

Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний на сторінці у Facebook.

За його словами, російські бойовики продовжують загострювати ситуацію в країні, розповсюджуючи інформацію про нібито наступ Збройних Сил України на власні ж території з метою їх силового звільнення.

Військовослужбовець відзначає, що такі заяви є неправдивими і не мають нічого спільного із істинними намірами української влади, яка націлена лише на єдиний прийнятний політико-дипломатичний варіант деокупації людей і територій України.

“Наступальна операція на Донбасі обов’язково призведе до чисельних жертв серед цивільного населення, тому такі сценарії навіть не розглядаються.Україна була і є відданою принципам і нормам міжнародного права та людської моралі. Для нас, на відміну від окупантів, життя наших українських громадян на всій території нашої держави та за її межами є найвищою цінністю”, - відмічає він.

Головнокомандувач акцентував увагу на тому, що навіть у період загострення ситуації на Донбасі, коли російські бойовики цинічно порушували режим припинення вогню, українські військовослужбовці відповідали лише у випадку загрози життю особового складу чи цивільних мешканців.

Крім цього, Валерій Залужний спростував чутки ворожої пропаганди щодо використання хімічної зброї на території ДНР.

“Інформація про диверсійні групи зі складу Об’єднаних сил, що нібито планували підірвати хлор на очисних спорудах в Горлівці, взагалі не відповідає дійсності”, - заявив він.

Головнокомандувач закликав жителів Донбасу не вірити брехні окупаційної влади і чуткам, які вони розповсюджують у геометричній прогресії. Натомість – довіряти лише офіційним джерелам інформації і вірити в Збройні Сили України.

Раніше ми писали з якою метою Росія загострила конфлікт на Донбасі.