RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Паніка у Донецьку: як місцеві жителі дізналися про евакуацію до Росії

За словами жителів Донецьку, заяви про евакуацію з'явилися несподівано, люди розгублені, серед населення сіється паніка.

Про це повідомляє Daily Storm.

Місцевий мешканець Сергій зазначає, що на підприємстві, на якому він працює, почали різко створювати списки тих, кого планують вивозити за межі ДНР.

“У нас якась різко почалася паніка. На підприємстві почали збирати списки, кого евакуювали, кого не евакуювали, терміново подали їх до вечора. Ну і це пішло одразу після повідомлення глави республіки про те, що буде евакуація”, - розповів він.

За словами чоловіка, керівництво підприємств закликає людей не панікувати та запасатися провізією. Кажуть, що їжа знадобиться “хоча б на найближчий тиждень” .

Він також зазначає, що те, що відбувається, лякає людей, оскільки навіть на початку війни, у 2014-15 роках такого не спостерігалося.

“Все дуже стрімко, якщо чесно. Навіть у разі масових обстрілів у 14-15 році такого не було, не було попередньої евакуації. Може, вони щось знають. У голові каша, не знаю, до чого готуватись. У жодному разі евакуюватися не збираюся, це буде якось жорстко – незрозуміло, куди їхати без грошей”, – зізнався співрозмовник.

Також Сергій додав, що чоловіків до 50 років залишають на території сходу України, оскільки вони військовозобов'язані. І загалом складно зрозуміти, якій інформації можна довіряти, через що серед місцевих жителів поширюється паніка, утворюються черги біля магазинів та банкоматів.

На думку ще одного донеччанина Олександра, на даний момент ситуація перебуває під контролем, навіть незважаючи на ранкові обстріли міста.

“Я нещодавно теж побачив повідомлення про евакуацію, ми всі тут трохи стривожені. Намагаюся максимально зрозуміти, що відбувається, але відповідь поки що вам не можу дати. Я перебуваю на лікарняному, намагаюся з'ясувати у колег із роботи”, - повідомив він.

Раніше ми публікували перше відео евакуації з "ДНР" до Росії.