RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Політика

Новини

20 вересня

Всі новини

Блінкен підтвердив плани вторгнення РФ в Україну та назвав умову зустрічі Байдена з Путіним

США володіють інформацією про те, що президент РФ Володимир Путін прийняв рішення про вторгнення в Україну, і зараз йде підготовка провокацій для виправдання початку широкомасштабних бойових дій.

Про це в інтерв'ю телеканалу "Дождь" повідомив голова Державного департаменту США Ентоні Блінкен.

За його словами, заяви про те, що Україна "загрожує" Росії, суперечать логіці з огляду на розміри цих країн.

Ентоні Блінкен зазначив, що зараз ситуація складається так, як він розповідав у ході виступу на Раді Безпеки ООН.

"Є фабрикація провокацій, яку потім використовують як виправдання російського військового втручання на Донбас і ширше – в Україну. Ми цілком впевнені в інформації, яка у нас є. І, як я сказав днями на Раді безпеки ООН, я визнаю, що в минулому ми виступали з інформацією, яка виявлялася неточною. Але ми цілком упевнені у нашій інформації", - продовжив глава Держдепу.

Державний секретар зазначив, що США спеціально розголошують плани Володимира Путіна про вторгнення РФ в Україну, щоб запобігти початку повномасштабної війни. Разом з цим, Ентоні Блінкен пригрозив Росії відповіддю, якщо Москва розпочне військову операцію проти сусідньої країни.

На уточнююче запитання журналіста, чи впевнений глава Держдепу в тому, що всі оприлюднені сценарії вторгнення в Україну розглядалися Путіним, на що він відповів: "Так".

Ентоні Блінкен також не виключив нової зустрічі президентом США та Росії, проте лідер Білого дому готовий на двосторонні переговори за умови, якщо "це піде на користь дипломатії та миру".

Також читайте матеріал "Апострофа": "Евакуація" на Донбасі та ймовірне вторгнення Росії в Україну: що відомо на даний момент