RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Зеленський відвідає конференцію з безпеки в Мюнхені: про що говоритиме і з ким

У суботу, 19 лютого президент України Володимир Зеленський відвідає Мюнхен у щорічній конференції безпеки та проведення переговорів задля обговорення питання загрози на сході Європи та ситуації навколо України.

Про це повідомляє прес-служба глави держави у Telegram-каналі.

Окрім інших учасників заходу Зеленський зустрінеться з Прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном, канцлером Німеччини Олафом Шольцом, віце-президентом США Камалою Гарріс, представниками міжнародних фінансових інституцій та іншими партнерами і друзями України.

Відзначається, що метою зустрічі є заключення конкретних домовленостей щодо надання Україні додаткової військової та фінансової підтримки для посилення її стійкості.

Разом з тим, представники держав обговорять питання загрози на сході Європи та ситуації навколо України. “Тому позиція нашої держави має бути представлена достатньо, щоб питання про Україну вирішувалися за участю України”, - підкреслили у прес-службі.

Крім цього, відмічається, що ситуацію на лінії дотику на Донбасі, в Автономній Республіці Крим та поблизу кордонів України аналізують спеціальні служби нашої держави.

“У робочому порядку відбувається постійний аналіз розвідувальних даних та обмін інформацією з партнерами. Україна регулярно отримує додаткові актуальні дані розвідки щодо активності російських сил”, - резюмували у прес-службі президента.

Раніше ми писали, що за словами СБУ, загострення ситуації на Донбасі є нічим іншим, як черговим витком гібридної війни проти України.