RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Як Росія через війну з Україною розпадеться на частини: син Романа Шухевича дав прогноз

Якщо Росія наважиться на повномасштабну війну із Україною, вона матиме важкі наслідки, зокрема, розпад через відділення республік, що на сьогодні входять до складу держави,

Таку думку висловив Юрій Шухевич, син головнокомандувача УПА Романа Шухевича в ефірі ток-шоу "Говорить Великий Львів".

Колишній дисидент і депутат 8 скликання вважає, що вторгнення РФ на територію України може стати початком кінця для Росії, проте, попри прогнози, голова Кремля все-одно може здійснити наступ, оскільки не враховує економічні та інші ризики для населення своєї країни.

"Війна для Путіна є економічно важкою. Але знаєте що? Економічно важко буде для того "російського Івана". Тобто для російського народу, ну не російського, там же і чуваші, і удмурти, і хто хочете. Але ж вони з людьми, ця кліка кремлівська, не рахується", - заявив він.

Громадський і політичний діяч додав, що керівництву РФ просто "потрібна ця ідея фікс - повернутися до Радянського союзу".

"Але що йому може бути інше тяжко, і це навіть в Росії говорили йому ж, Путіну, не так давно, що війна з Україною може його привести до дуже важких наслідків для Російської Федерації. А власне до початку розпаду самої Російської Федерації. І я вірю, що так буде", - наголосив Шухевич.

Син головнокомандувача УПА впевнений, що у разі вторгнення з боку Росії і початку війни, остання "подавиться".

"Врешті-решт - ми не мільйонна Чечня, ми трошки більші! І війна тут для нього (президента РФ Володимира Путіна, - Ред.) буде трошки тяжка. І це може за собою потягнути по ниточці розвал Російської Федерації. Але він, так би мовити, очманів від того успіху, що він налякав великі європейські держави, і розперезався", - заявив він.

Шухевич також висловив думку, щодо ймовірних процесів розпаду Російської Федерації у разі її наступу.

"Я не беруся прогнозувати, яка буде ситуація, але якщо почнеться розвал, то, по-перше, Північний Кавказ відразу відійде. Не тільки одна Чечня буде, Інгушетія, і Дагестан, і Кабарда, і Осетія, і так далі. Всі народи Північного Кавказу відірвуться. А що Башкортостан і Татарстан на Волзі? А що ці менші народи: Мордва, Удмуртія.. Комі? А не забувайте про Сибір! Коли було невдоволення там, на Далекому Сході, то вони говорили - якщо Москва не порахується з нами, то ми оголосимо незалежність", - резюмував політичний діяч.

Раніше ми писали, який прогноз дав британський журналіст щодо можливого вторгнення військ РФ.