RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Росія почала вторгнення військ в ОРДЛО: перші подробиці

У понеділок, 21 лютого, Російська Федерація після визнання "незалежності" т.з. республік, почала введення військ в ОРДЛО.

Тексти документів опубліковано на офіційному порталі правової інформації РФ.

У своїх указах про визнання незалежності так званих "Л/ДНР" Володимир Путін доручив міністерству оборони РФ забезпечити "функцію підтримки миру" на території псевдореспублік силами російських збройних сил.

"У зв'язку зі зверненнями глав ДНР та ЛНР Міноборони РФ забезпечити до укладення договору здійснення збройними силами РФ на території республік функцій щодо підтримання миру", – йдеться у документі.

Нагадаємо, країни Заходу, зокрема члени Європейського Союзу, вже встигли відреагувати на визнання Володимиром Путіним ОРДЛО як "суб'єкти міжнародного права". Країни Балтії та Польща закликали запровадити нові санкції проти Росії, а глави Єврокомісії та Євроради назвали визнання незалежності т.зв. "Л/ДНР" порушенням міжнародного права та територіальної цілісності України.

Постійний представник США при ОБСЄ Майкл Карпентер назвав визнання Росією окремих районів Донецької та Луганської областей відмовою Кремля від участі у Мінських угодах.