RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

28 вересня

Всі новини

Росія продовжує стягувати війська на кордон України: опубліковано нові фото з космосу

Російська Федерація продовжує перекидати бронетехніку та війська з російських гарнізонів до кордону з Україною. Про нову активність свідчать супутникові знімки.

Знімки опублікувала приватна американська компанія Maxar Technologies, повідомляє Reuters.

Компанія, яка тижнями стежила за російськими збройними силами, стверджує, що останні знімки є свідченням підвищення військової готовності Росії.

Зазначається, що нова активність сталася, коли Росія продовжила військові навчання в Білорусі, які мали завершитися 20 лютого, посиливши побоювання країн Заходу щодо неминучого вторгнення в Україну.

"Ця нова діяльність являє собою зміну схеми розгортання бойових груп (танків, бронетранспортерів, артилерії та допоміжного обладнання), що спостерігалися раніше", - йдеться у повідомленні компанії.

Супутникові знімки свідчать: на 13 лютого біля військового гарнізону в Солоті (Росія) спостерігалося кілька великих бойових груп; 20 лютого - більшість бойових підрозділів і допоміжного обладнання в Солоті пішли. По всьому району зафіксовані великі колії транспортних засобів і деякі колони бронетехніки.

Деяке обладнання розгорнули на схід від сусідніх Валуйок (Росія) на полі за 15 кілометрів на північ від українського кордону. Нове польове розгортання військ та техніки спостерігається на північний захід від м. Білгород.

"Це свідчить про підвищений стан готовності", – кажуть у Maxar.

Як повідомлялося, деякі експерти кажуть, що Росія, розповідаючи про "велич" своєї армії, для можливого вторгнення в Україну перекидає до прикордонних районів танки 50-річної давності.