RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Загострення на Донбасі: українська армія зазнала нових втрат

Ще один український військовослужбовець загинув унаслідок ворожих обстрілів на лінії розмежування в Луганській та Донецькій областях. П'ятеро воїнів отримали бойові поранення.

Про це повідомляють у прес-центрі Операції Об'єднаних Сил.

Станом на 19:00 22 лютого окупанти 72 рази обстріляли прифронтові села. Вони використали міномети калібру 120 мм і 82 мм, станкові протитанкові гранатомети, автоматичні гранатомети, великокаліберні кулемети та стртілецьку зброю.

Фото: ООС

Через обстріли російської армії більше трьох тисяч жителів міста Попасна, що на Луганщині, залишились без води, оскільки снаряд пошкодив електропостачання водонапірної станції у місті Золоте-3.

Сім тисяч жителів Красногорівки Донецької області знову змушені жити без електропостачання.

Під час ворожого обстрілу Мар'їнки, що в Донецькій області, постраждав місцевий мирний житель. 50-річного чоловіка госпіталізували з осколковими пораненнями плеча та кисті лівої руки. Інформацію про пораненого надав керівник Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко.

498 разів російські окупанти обстріляли прифронтові населені пункти від початку загострення конфлікту, а це починаючи з 17 лютого. У більшості випадків вони використовували заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

Нагадаємо, що президент РФ Путін висунув Україні вимоги, серед яких роззброєння нашої держави.

Також "Апостроф" повідомляв про те, що відповідно до т.зв. "конституцій" "народних республік","кордони" ОРДЛО збігаються з адміністративними кордонами Донецької та Луганської областей.