RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Тисячі голодних людей ховаються у підвалах: омбудсмен просить евакуювати населення Щастя через обстріл

Унаслідок обстрілів населених пунктів російсько-окупаційними військами, мешканці прифронтового міста Щастя, що на Луганщині, масово звертаються до уповноваженого з прав людини через порушення їхніх прав на життя, безпеку, доступ до задоволення базових людських потреб та одержання послуг.

Про це повідомляє уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

11 тисяч жителів міста Щастя змушені переховуватися у підвалах, без тепло- та водопостачання, а також без світла. Це спричинено інтенсивними обстрілами бойовиків, через які ,власне, горять трансформатори Луганської ТЕС, роботу електростанції припинено. Зазнали пошкоджень і житлові будинки.

Люди скаржаться, що не можуть купити їжу, адже магазини не працюють. Банки та банкомати теж припинили функціонувати

Сьогодні, 22 лютого, бойовики продовжують обстріли Щастя. Місцеві жителі поділились відео, на яких видно, як снаряд падає прямо між житловими будинками. Другу добу російсько-окупаційні війська масовано обстрілюють неокуповане прифронтове місто Щастя.

"Обстріли мирного населення та об’єктів критичної інфраструктури країною-окупантом є грубим порушенням норм міжнародного права, Женевської Конвенції про правила ведення війни та Європейської Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод", - пише Денісова.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що СБУ опублікувала перемовини бойовиків ОРДЛО. Терористи зізнались, що причетні до нинішнього загострення ситуації на Донбасі.