RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Визнання Росією "ЛДНР": що заявили країни на засіданні Ради безпеки ООН

На засіданні Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй країни виступили з осудом визнання Російською Федерацією сепаратистських республік "ЛНР" та "ДНР. Зокрема, США заявили про серйозні наслідки у вигляді санкцій.

Про це повідомляє "Апостроф", посилаючись на трансляцію засідання у Нью-Йорку на YouTube.

Як заявила постійний голова США в ООН Лінда Томас-Грінфілдд, наслідки для Росії будуть серйозними через розрив президентом РФ Володимиром Путіним в односторонньому порядку Мінських угод. Також, за її словами, американський президент Джо Байден випустив указ про заборону інвестиції, торгівлі та фінансування так званих "ЛНР" та "ДНР".

"США вживуть додаткових заходів для того, щоб притягнути Росію до відповідальності за серйозне порушення Росією міжнародного права та суверенітету України та її територіальної цілісності", - наголосила вона.

Зокрема, Албанія та Франція також засудили направлення російських збройних сил на окуповані українські території. Париж разом із союзниками також готує точкові санкції проти причетних до визнання "ДНР" та "ЛНР".

На думку заступниці генсека ООН Розмарі Дікарло, переговори залишаються єдиним способом вирішити проблему на сході України.

Британія заявила, що РФ таким вчинком порушила міжнародне право, що викличе наслідки у вигляді економічних санкцій.

Ірландія також закликала негайно вивести російські війська з території України.

Норвегія заявила, що визнання "ЛДНР" суперечить роботі в нормандському форматі.

Український представник в ООН Сергій Кислиця закликав скасувати рішення Росії щодо визнання республік "ЛДНР".

"Ми вимагаємо від РФ скасувати рішення про визнання т.зв. "ДНР" і "ЛНР" і повернутися за стіл переговорів. Ми засуджуємо розгортання нових окупаційних військ Росії на території України. Ми вимагаємо їх негайного виведення", - повідомив він.

21 лютого російський президент Володимир Путін офіційно визнав "ЛДНР", що дозволило підписати з ватажками незаконних формувань "договір про дружбу". Документ передбачає спільну охорону "кордонів" так званих "республік".

Як повідомлялося, у зв'язку з введенням російських військ на територію ОРДЛО після визнання РФ "незалежності" так званих "ДНР" та "ЛНР", Міністерство оборони України закликало громадян не поширювати відео із пересуванням українських військ.