RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

ЄС вдарить санкціями по головних пропагандистах Кремля: хто потрапив до списку

У середу, 23 лютого, Європейський Союз збирається оприлюднити узгоджений усіма 27 його країнами-членами список фізичних та юридичних осіб, проти яких запроваджуються санкції у зв'язку з агресією Росії проти України.

Санкції полягатимуть у заморожуванні активів зазначених осіб, якщо ці активи виявляться на території ЄС, забороні на в'їзд до країн Союзу та транзиту через них, пише "Радіо Свобода".

За даними з джерел видання в Єврокомісії, до списку внесли 351 депутата Держдуми – всіх, хто ініціював процес визнання Росією незалежності сепаратистських територій Донбасу, а також 24 фізичні та три юридичні (банки "Росія", ВЕБ та Промзв'язокбанк) особи.

У список санкцій потрапили зокрема провідні пропагандисти Росії - керівник телеканалу RT Маргарита Сімоньян, телеведучий Володимир Соловйов.

Також під санкції потрапляють міністр оборони РФ Сергій Шойгу, голова адміністрації президента Антон Вайно, велика група військових, а також віце-спікер Держдуми Петро Толстой, офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова та інші росіяни, причетні до агресії їхньої країни.

Як повідомляв "Апостроф", раніше президент США Джо Байден оголосив про запровадження нових санкцій проти Росії у зв'язку із визнанням Путіним "незалежності" окупованих районів Донецької та Луганської областей України.