RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Проти депутатів, банків і не тільки: Захід завдає жорсткого санкційного удару по Росії

У понеділок, 21 лютого, президент Росії Володимир Путін визнав "незалежність" ОРДЛО – т.зв. "ДНР" та "ЛНР". Ряд країн Заходу, зокрема члени Європейського Союзу, заявили про введення санкцій проти Росії.

"Апостроф" розповідає про те, які обмежувальні заходи готує Захід проти режиму Путіна.

Велика Британія

У міністерстві закордонних справ Великобританії підготували санкції проти депутатів Державної Думи та членів Ради Федерації Росії, які проголосували за визнання т.зв. "Л/ДНР". Також британське зовнішньополітичне відомство планує запровадити санкції проти російських банків та торгових компаній, які причетні до фінансування ОРДЛО – крім того, офіційний Лондон має намір запровадити обмеження, які не дозволять британським компаніям та підприємцям вести бізнес до ОРДЛО.

Європарламент та Євросоюз

Депутати Європарламенту закликали Євросоюз запровадити санкції проти Росії за визнання ОРДЛО, а також надати Україні економічну допомогу. Європейські політики назвали дії Кремля порушенням територіальної цілісності України та закликали Росію повернутися за стіл переговорів.

Ми також повідомляли, що Євросоюз готує пакет санкцій проти всіх депутатів РФ, які підтримали рішення щодо російської окупації ОРДЛО. Їм заборонять в'їзд до ЄС та заморозять активи.

Очільник європейської дипломатії Жозеп Боррель повідомив, що під санкціями ЄС опиняться 351 депутат Держдуми РФ та ще 27 фізосіб та юросіб.

Угорщина

Тим часом, влада Угорщини не стала підтримувати рішення про запровадження пакету санкцій проти РФ. Офіційний Будапешт після нещодавнього візиту прем'єр-міністра країни Віктора Орбана до Москви, мабуть, вирішив наголосити на "важливості діалогу".

Пізніше у посольстві Угорщини в Україні заявили, що офіційний Будапешт підтримує територіальну цілісність України та виступає за введення санкцій проти Росії. Про це повідомила прес-служба посольства у Facebook.

Німеччина

Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що сертифікацію проекту російського газопроводу "Північний потік-2" буде зупинено у зв'язку з визнанням РФ ОРДЛО. Він заявив, що проект газопроводу не може бути запущений зараз у цих кризових умовах – за його словами, процес затвердження зупинено.

США

Влада Сполучених Штатів Америки привітала рішення влади Німеччини щодо "Північного потоку-2" - прес-секретар Білого дому Джен Псакі повідомила на своїй сторінці в Twitter, що Вашингтон незабаром оголосить про нові санкції проти Росії.

Польща

Віце-прем'єр-міністр Польщі Ярослав Качинський, брат загиблого у 2010 році в авіакатастрофі під Смоленськом президента Леха Качинського, запропонував запровадити санкції проти президента Росії Володимира Путіна. Також він заявив, що санкції мають торкнутися російських газопроводів "Північний потік" та "Північний потік - 2".

Україна

Верховна Рада України ухвалила документ, який засуджує визнання Росією "ЛДНР" і вимагає від партнерів запровадження санкцій проти РФ. "За" проголосували 336 нардепів.

Раніше "Апостроф" повідомив, що найвищі посадові особи Росії запропонували Володимиру Путіну визнати окремі райони Донецької та Луганської областей України (т.зв. "ДНР" та "ЛНР") "незалежними республіками".