RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Путін обрав війну: реакція Заходу на вторгнення Росії до України

Захід, зокрема НАТО та Великобританія, відреагували на військове вторгнення Росії на територію України.

"Апостроф" розповідає про реакцію Заходу на вторгнення Росії в Україну.

Великобританія

Британській прем'єр-міністр Борис Джонсон заявив, що Великобританія та її союзники дадуть рішучу відповідь на військову агресію Путіна. Він разом із президентом України Володимиром Зеленським обговорили подальші кроки.

"Президент Путін обрав шлях кровопролиття та руйнування, почавши неспровокований напад на Україну", - заявив Джонсон, додавши, що "приголомшений жахливими подіями в Україні".

МЗС Британії заявило, що їхня країна допомагатиме Україні в самозахисті, незважаючи на відсутність членства нашої держави в Альянсі.

Євросоюз

ЄС має намір ввести санкції проти стратегічних секторів економіки РФ. За словами голови Єврокомісії Урсули фон дер Ляйєн, вони планують заблокувати доступ Росії до основних технологій та ринків.

Верховний представник ЄС із з закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель дав зрозуміти, що це буде найжорсткіший пакет санкцій в історії спільноти.

США

Президент США Джо Байден констатував факт того, що Росія обрала шлях війни з Україною. Штати вводять санкції проти одного з найбільших банків РФ - Сбербанку, а саме забороняють здійснення валютних операцій у цьому банку.

"Український народ страждає від неспровокованого та невиправданого нападу російських збройних сил", - заявив глава Білого дому.

Джо Байден покладає всю відповідальність за наслідки на Росію та наголошує, що їхні союзники й партнери дадуть відповідь на збройну агресію Росії проти України єдиним і рішучим чином.

Президент США анонсував, що найближчим часом оголосить нові санкції проти РФ під час свого звернення до нації.

"Цього вечора я стежитиму за ситуацією з Білого дому і продовжуватиму отримувати регулярні оновлення від моєї служби національної безпеки. Завтра вранці я зустрінуся зі своїми колегами з G7, а потім поговорю з американським народом, щоб оголосити про подальші наслідки, які Сполучені Штати, наші союзники та партнери накладуть на Росію за цей непотрібний акт агресії проти України та глобального миру та безпеки", - повідомив Байден.

Він запевняє, що світ закличе Росію до відповіді за свої вчинки.

НАТО

Генсек ООН Єнс Столтенберг, голова ОБСЄ Збігнєв Рау та генсек ОБСЄ Хельга Марія Шмід засудили військове вторгнення Росії в Україну та закликають Кремль негайно припинити військові дії. Столтенберг вважає ці дії РФ серйозним порушенням міжнародного права та загрозою євроатлантичній безпеці.

"Я рішуче засуджую безрозсудний і неспровокований напад Росії на Україну, який ставить під загрозу життя незліченних мирних жителів. В черговий раз, незважаючи на наші неодноразові попередження та невпинні дипломатичні зусилля, Росія обрала шлях агресії проти суверенної та незалежної країни", - йдеться у його заяві.

Він заявив про підтримку українського народу та сказав, що НАТО зробить усе можливе, аби захистити усіх союзників.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що Сполучені Штати Америки ввели економічні санкції проти одного з найбільших банків Росії - Сбербанка унаслідок військового вторгнення РФ в Україну.