RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Путін розпочав військову операцію в Україні: усі останні новини

У четвер, 24 лютого, під час відеозвернення на російському телебаченні президент РФ Володимир Путін заявив про початок військової операції на Донбасі. Про вибухи у місті почали повідомляти мешканці Маріуполя.

"Апостроф" стежить за подіями, що відбуваються в онлайн-режимі.

10:45 Умань зараз:

10:38 В Умані евакуація.

10:35

10:31 Держприкордонслужба України повідомляє, що з боку Білорусі гелікоптер без розпізнавальних знаків здійснив обстріл біля мосту перед пунктом пропуску "Славутич".

10:27 НБУ обмежив зняття готівки в межах 100 тисяч гривень на день, проте безготівкові операції не обмежуються.

10:24 Карта завданих ударів по Україні:

10:22

10:19


10:14 В МВС повідомляють про поранених та загиблих унаслідок обстрілів у кількох областях.

У Конотопському районі (Сумська область) під обстріл потрапив автомобіль, унаслідок чого постраждала жінка з дитиною. О 08.36 на Одещині в місті Подільськ ВЧ 0173 бомбардування, 6 загиблих, 7 поранені, 19 безвісти зникли. О 08.38 у місті Маріуполь Донецькій області внаслідок обстрілу одна людина загинула, двоє поранені.

У Кривому Розі Дніпропетровської області три удари по складах 17-ї танкової БР, позиція бойового чергування 4608 Краснопілля, удар із БПЛА. Розбомбили міст через річку Інгулець.

В Миколаївському районі Миколаївської області під час обстрілу військового аеродрому поранено одну людину, а в Семихатках Генічеського району Херсонської області під час обстрілу загинув 17-річний юнак.

10:10

10:07


10:01 Адміністрація Ердогана розглядає спеціальну операцію Росії як військове втручання.

09:55 Усі навчальні заклади України переходять на дистанційку.

09:53 Ощадбанк РФ включили до списку санкцій США. Валютні операції заблоковано.

09:50 Також Росія поширює фейк про знищення штабу ООС.

09:47

09:45

09:42 На Луганщині на рубежі Красна Талівка, Мілове, Городище зайшли колони російських танків. Ворог підступно виставив в перед колони автомобілі білого кольору з символікою ОБСЄ. Наразі на цьому рубежі йдуть бойові дії.

09:37 Заява Укрзалізниці. З метою безпеки внесені зміни у рух поїздів:

№10 Київ - Маріуполь слідує зі зменшеною швидкістю на Волноваху, №11 Київ - Новоолексіївка, №86/88 Львів, Ковель - Новоолексіївка слідують до ст. Федорівка

№44 Івано-Франківськ - Київ зупинено по ст. Ірша

№112 Київ - Авдіївка зупинено по ст. Покровськ.

Поїзди у Харків тимчасово зупинено.

Приміське сполучення у регіонах відбувається у штатному режимі, окрім напрямку Харків - Куп’янськ, рух організований до Чугуєва.

Ситуація на вокзалах, станом на 8:30 ранку:

  • Київ: людей багато, паніки немає, каси працюють.
  • Харків: людей багато, тут радше спокійно, аніж не спокійно. Є попит на квитки у західному напрямку.
  • Південь: Одеса, Миколаїв, Херсон, Ізмаїл - ситуація спокійна, підвищеного ажіотажу немає.
  • Маріуполь: працюють всі служби, без паніки.

09:35 Міністр оборони Олексій Резніков:

"Шановні співвітчизники!

Ворог атакує, але наша армія незламна.

Україна переходить у режим тотальної оборони.

Усі, хто готовий і вміє тримати зброю, може просто зараз стати до лав Сил територіальної оборони Збройних Сил України у вашому регіоні.

Щоб отримати зброю, потрібно звернутися безпосередньо до бригад та батальйонів Сил ТрО у вашому регіоні.

З собою потрібно мати тільки паспорт".

09:31


09:28 Місто Щастя, яке атакувала російська армія, було відвойовано. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки. При спробі нападу знищена техніка і вбито біля 50 ворогів.

09:25

09:22 Чугуїв:

09:21

09:18 У Києві пожежа на Броварському проспекті. Заява ДСНС.

О 06:50 до оперативно-координаційного центру Головного управління ДСНС України у м. Києві надійшло повідомлення про пожежу на території військової частини, що у Деснянському районі столиці.

Як виявилося, загоряння сталося в 4-поверховій адміністративної будівлі військової частини: одна будівл.я зруйновано 3 та 4 поверхи, пошкоджено 1 та 2 поверхи, друга будівля горить.

Є потерпілі, бригади швидкої медичної допомоги слідують.

09:13


09:05 Горить порт у Очакові.

09:02 Зеленський знову звернувся до українців.

08:55

08:52 Голова Луганської ОДА Сергій Гайдай повідомив, що о 05:50 в області оголошено загальну евакуацію, мешканцям рекомендують негайно виїхати.

Власникам автотранспорту радять самотужки виїжджати у напрямку міста Дніпро.

Для тих, хто не може евакуюватися самостійно, організовано евакуацію із залізничних станцій Лисичанськ, Рубіжне та Сватове. Місце збору – на вокзалах.

Гайдай закликав зберігати спокій та дотримуватися інструкцій представників органів влади, Нацполіції та ДСНС.

Голова Черкаської ОДА Олександр Скічко також повідомив, що населення в районі 16 км від військової частини у Дубіївці евакуювали після атаки.

08:49 Зеленський заявив, що веде переговори зі світовими лідерами.

08:47 Школи та дитсадки не працюватимуть, в укриття необхідно йти при звуку сирен.

08:44 З окупованого Криму рухається російська військова техніка, заявила Держприкордонслужба.

08:41 Харків. Снаряд у П'ятихатках.

08:29 У метро Харкова та Києва організовано вільний безкоштовний вхід. У харківському метрополітені обладнають установки із водою

08:27 Верховна Рада проголосувала за введення воєнного стану.

08:23 У Луцьку майже о сьомій ранку пролунало кілька вибухів, від яких здригнулися вікна у домівках. Вибухи були з району військового аеродрому. Очевидці повідомляють, що горить луцький аеродром.

08:14 В Києві черги в магазини.

08:10


08:03 На Луганщині збито 5 літаків та 1 вертоліт Росії, повідомляють Сухопутні війська ЗСУ.

07:55 Журналіст Юрій Бутусов щойно написав:

07:54 07:54 Карта ударів по Україні з боку Росії.

07:49 В Івано-Франківську горить аеропорт. По місту лунають сирени, люди повідомляють про звуки вибухів.

07:39

07:36 Збитий в Києві безпілотник.

07:33 Світлана Тихановська зробила заяву про початок військової операції Росії проти України:

"Годину тому Росія за участю режиму Лукашенка розпочала безпідставну та безсоромну військову агресію проти України. Режим перетворив нашу країну на агресора. Але білоруси не хочуть війни. Білорусь рішуче засуджує цей крок і підтримує Україну".

07:28 Прикордонна служба України заявляє, що підтримку російській армії надають збройні сили Білорусі.

07:24 Мер Києва Віталій Кличко розповів, що зараз робити мешканцям столиці.

07:10 Волонтер та екс-радник Міноборони Юрій Бірюков пише:

07:04 "Укрзалізниця" повідомляє, що всі поїзди до та зі столиці, а також поїзди західного напрямку курсують і продовжать відправлятися за графіком.

Поїзди східного напрямку продовжують рух на безпечній швидкості, при цьому можливі сповільнення та зупинки з міркувань безпеки біля станцій, що обладнані укриттями.

06:55

06:52 Зеленський оголосив про запровадження воєнного стану в Україні.

06:50 Згідно з джерелами агентства "Інтерфакс-Україна" в Міноборони, о 5.00 розпочалися ракетні обстріли військових об'єктів по всій Україні. "Гради б'ють уздовж усього кордону - від Луганська до Житомира", - сказало джерело. Повідомляється також про початок проведення десантної операції силами Чорноморського флоту в Азовському морі та Одесі.

У Миколаєві - сильні пожежі. У Харкові знищено склад ракетно-артилерійського озброєння.

06:47 Заява МВС: "Щойно ракети завдали ударів по центру військового Управління, аеродромах, військових складах, у Києві, Харькові, Дніпрі. Ідуть артилерійські обстріли кордону. Захищаємо свою землю!"

06:44


06:41

06:38 Генеральний секретар ООН закликав Путіна відвести війська: "Я можу сказати тільки одну річ від щирого серця: президент Путін, зупиніть ваші війська від нападу на Україну, дайте світу шанс, надто багато людей уже загинули".

06:35 Байден заявив, що тільки Росія несе відповідальність за смерть і руйнування, які принесе сьогоднішній напад на Україну.

"Президент Путін вибрав навмисну війну, яка принесе катастрофічні людські жертви і страждання. Тільки Росія несе відповідальність за смерть і руйнування, які принесе цей напад, і Сполучені Штати, їх союзники і партнери дадуть відповідь єдиним і рішучим чином. Світ закличе Росію до відповіді", - йдеться в заяві.

06:30

06:26 У Маріуполі щойно сильний вибух.

06:25 У МВС радять поки що до сповіщення сирени перебувати вдома, але тримати готовою "тривожну валізу".

"Поки сирени немає, нехай громадяни знаходяться вдома. Як тільки буде сигнал сповіщення. Для свого заспокоєння нехай зараз зайдуть на сайт ДСНС, там прописані інструкції. Там прописано, що треба робити після того, як почули сигнал оповіщення. І нехай перевірять тривожну валізку, чи всі вони зібрані, і чи всі речі там є", - сказала прес-секретар МВС.

06:22 Зеленський збирає РНБО для введення воєнного стану.

06:20 Жителі Дніпра прокинулися від вибухів та тремтячих стін.

06:19 Україна закриває повітряний простір.

06:14 Мер Борисполя Володимир Борисенко повідомляє, що вибухи в районі аеропорту Бориспіль, які чути рано-вранці, були здійснені українським ППО з невідомих безпілотних апаратів. Ймовірно, це російські БПЛА. Борисенко просить не піддаватися паніці та довіряти лише перевіреній інформації.

06:11 Російські війська висадилися в Одесі та перетинають кордон із Харковом, повідомили у МВС.

06:09 Журналіст Юрій Бутусов пише, що атаковано військові об'єкти по всій країні. Насамперед, удари завдаються частинами протиповітряної оборони, авіабазам, системам управління.

06:05 Голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив: "Путін щойно розпочав повномасштабне вторгнення в Україну. Завдаються удари по мирних українських містах. Це агресивна війна. Україна захищатиметься і переможе. Світ може і має зупинити Путіна. Час діяти зараз".

06:02 Російська авіавлада повідомила авіакомпанії про закриття повітряного простору Росії біля кордонів України для цивільних літаків.

05:58 Росіяни ведуть вогонь на Маріупольському напрямку, ЗСУ відповідають. Також у Харкові, Києві, Львові та інших великих містах пролунали вибухи.

05:56 Крилатими та балістичними ракетами обстрілюються стратегічні об'єкти Києва, заявив журналіст Андрій Цаплієнко.