RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Рада запровадила в Україні воєнний стан

Вранці 24 лютого Верховна Рада на екстреному засіданні запровадила в Україні воєнний стан. Дане рішення підтримали 300 народних депутатів.

Про це повідомляє Telegram-канал "Залізний нардеп".

Конституційна більшість депутатів підтримала рішення Ради національної безпеки і оборони України щодо воєнного стану.

"У кожній позиції є свій обов'язок. Я пишаюся тим, що сьогодні вже о 7:40 конституційна більшість депутатів зібралася, щоб виконати мінімальний свій обов'язок. Підтримати рішення РНБО щодо запровадження воєнного стану", - йдеться у повідомленні нардепа Ярослава Железняка.

Раніше про намір запровадження воєнного стану на всій території країни йшлося у зверненні президента України Володимира Зеленського.

За законодавством, військовий стан (ВС) — це особливий правовий режим, який запроваджується в Україні або в окремих її місцевостях у разі збройної агресії чи загрози нападу, небезпеки державної незалежності України, її територіальної цілісності та передбачає надання відповідним органам держави повноваження, необхідні для відведення загрози, відображення збройної агресії та забезпечення національної безпеки.

Як повідомлялося, 24 лютого під час відеозвернення на російському телебаченні президент РФ Володимир Путін заявив про початок військової операції на Донбасі.