RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Вторгнення Росії в Україну: що відбувається на цей момент

В Україні станом на 7.30 24 лютого Росія завдала ракетні та авіаційні удари по радарах та зенітно-ракетних комплексах протиповітряної оборони, авіабазах, складах боєприпасів бригад сухопутних військ.

Про це повідомляє журналіст Юрій Бутусов.

Він зазначив, що інформація про висадку десанту в Одесі та Маріуполі не підтвердилась. Обидва порти перебувають під контролем України.

На північних кордонах атаковані військові частини та прикордонні пости, проте наступу наземних сил на Харків не відбувається.

При цьому на кримському напрямку активність противника відбили вогнем ЗСУ, однак наразі наступу нема.

Активні бойові дії йдуть на Донбасі: бойовики атакують м. Щастя Луганськоі області. ЗСУ накривають вогнем атакуючі підрозділи противника. Бойовики намагаються форсувати Сіверський Донець та вийти на оперативний простір в районі Лобачеве.

Журналіст наголошує, що Росія намагається знищити військову інфраструктуру, змусивши Україну здати Донбас та капітулювати.

"Я знаходжусь на Донбасі і бачу, як наші воїни ведуть бойову роботу. Працюють усі наші сили. Настрій бойовий, усі накази командування виконуються. Зараз все залежить від нашої організованості, ефективного спротиву, та підтримки наших союзників. Кожен може використати соціальні мережі для допомоги нашим воїнам, та для створення активної громадської думки в країнах Заходу, які є нашими союзниками", - наголосив він.

Як повідомляв "Апостроф", 24 лютого під час відеозвернення на російському телебаченні президент РФ Володимир Путін заявив про початок військової операції на Донбасі.