RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.35
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

27 вересня

Всі новини

Путін готовий до переговорів з Україною: названо три умови

Російський президент Володимир Путін заявив про готовність відправити свою делегацію у Мінськ на переговори з Україною. Наступ РФ може припинитися, якщо сторони будуть націлені говорити про кроки щодо нейтрального статусу країни, а також відбудеться демілітаризація та денацифікація.

Про це поінформував речник президента РФ Дмитро Пєсков, пишуть ЗМІ.

Він зауважив, що з такою пропозицією російський лідер виступив після того, як президент України заявив про готовність говорити про нейтральний статус.

"Президент Росії Володимир Путін говорив про те, що метою операції є допомога ЛНР та ДНР, у тому числі шляхом демілітаризації та денацифікації України. А це, власне, і є невід'ємним компонентом нейтрального статусу", - зазначив він.

Ймовірно, що російська делегації складатиметься з представників оборонного міністерства, зовнішньополітичного відомства та адміністрації президента, додав Пєсков.

Також він розповів, що російський президент провів телефонну розмову з Олександром Лукашенком. Останній запевнив: готовий створити необхідні умови для таких делегацій, подбає про їхню безпеку, недоторканність та проведення вищевказаних переговорів.

24 лютого влада РФ оголосила про проведення спецоперації на Донбасі, мета - "демілітаризація та денацифікація". Своєю чергою Міноборони запевняло, що "не стрілятимуть по містах, ціль - вивести з ладу військову інфраструктуру".

Раніше ми повідомляли, що під Києвом російські війська розгорнули дивізіон "Градів" у напрямку Вишгороду та столиці. Громадянам радять ховатися.