RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

У Зеленського назвали ключове завдання російських окупантів в Україні: відео

В Офісі Президента України озвучили ключову мету російських окупантів: знищення політичного керівництва країни та на тлі хаосу введення тимчасової адміністрації.

Про це заявив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк на брифінгу.

Посадовець розповів про загальну ситуацію в країні. За його словами - вона під контролем української армії, правоохоронців та територіальної самооборони.

"Ми продовжуємо працювати, продовжуємо проводити свої постійні брифінги. Цього разу ми це будемо робити з прем'єр-міністром, бо є багато важливих економічних питань. Я декілька слів скажу про загальну ситуацію, в якій зараз знаходиться наша країна. По-перше, Збройні сили України, поліція, у багатьох місцях до них доєдналась територіальна самооборона. Дуже потужні, до речі, в деяких місцях підрозділи. Працюють добре. Контроль над значною частиною території, яка зазнала ударів Російської Федерації, збережено", - зазначив радник.

На його думку, Україна тримається доволі потужно, якщо порівнювати військові потенціали обох країн.

"Якщо співставити військові потенціали Росії і України, то ми тримаємось дуже ефективно. Очевидно, що наші опоненти, наші вороги хочуть вирішити основне завдання - затиснути Київ та основні міста сходу і півдня країни. Ми відчуваємо їх плани, ми точно вже все це розуміємо. Особливо це розуміє керівництво Збройних сил України. Але тактику, яку застосовують російські Збройні сили - це не просто вже тактика. Вона частково нагадує терористичні методи, коли обстрілюються житлові квартали. Сьогодні ми маємо обстріли навіть дитячих садочків. Я вважаю, що воєнні злочини, які мають місце, на жаль, на сьогоднішній час - мають отримати сувору юридичну оцінку", - зауважив він.

Радник керівника Офісу Президента наголосив, що російським окупантам не вдасться втілити задумане.

"Трактовка мети дій агресора залишається такою, про яку ми вже неодноразово говорили - дві цілі. Перша ціль - знищити політичне керівництво країни. І таким чином, це вже друге, збільшити панічні настрої, створити хаос в країні і на цьому фоні створити тимчасову адміністрацію. Ці плани теж нам дуже відомі. Ці плани навряд чи будуть втілені. Держава сьогодні є абсолютно ефективною. І ефективним є президент Зеленський", - наголосив Подоляк.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що російський президент Володимир Путін заявив про готовність відправити свою делегацію у Мінськ на переговори з Україною. Наступ РФ може припинитися, якщо сторони будуть націлені говорити про кроки щодо нейтрального статусу країни, а також відбудеться "демілітаризація та денацифікація".