RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Ми зламали їхні плани щодо захоплення Києва: Зеленський виступив із новим відеозверненням

Президент України Володимир Зеленський записав чергове відеозвернення до українців, намагаючись підбадьорити солдат, що захищають країну та простих людей у цей непростий час.

Воно було опубліковано на його Telegram-каналі.

Він відзначив, що на сьогодні українські військові працюють злагоджено, завдяки чому Україна дає гідну відсіч ворожим військам.

"Ми вистояли і успішно відбиваємо атаки ворога. Бої тривають. У багатьох містах та районах нашої держави. Але ми знаємо, що ми захищаємо, – країну, землю, майбутнє дітей. Київ і ключові міста навколо столиці контролює саме наша армія", - сказав президент.

Він також додав, що у планах російських агресорів було заволодіти центром України, але їй це не вдалося.

"Окупанти хотіли заблокувати центр нашої держави і поставити тут своїх маріонеток, як у Донецьку. Ми зламали їхній задум", - заявив Зеленський.

Президент зазначив, що ворожі війська застосували проти України численні види зброї, серед яких ракети, винищувачі, безпілотники, артилерія, бронетехніка, диверсанти, десант. Він наголосив на цинізмі ворога.

"Окупанти б'ють по житлових кварталах. У тому числі з реактивної артилерії. Намагаються зруйнувати енергетичні об'єкти. У них дуже підла тактика", - наголосив Зеленський.

За його словами, зруйновані ракетами та артилерією житлові будинки – це остаточний аргумент для світу, щоб разом із Україною зупинити окупаційну навалу.

"Говорю максимально відверто - народ України вже заслужив і має право набути членства в ЄС - це і буде ключовим свідченням підтримки нашої країни", - резюмував глава держави.

Нагадаємо, "Апостроф" веде онлайн-трансляцію подій, що відбуваються в Україні.