RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Російська армія штурмує Київ, обстріл триває по всій Україні: всі подробиці масштабної війни

У четвер, 24 лютого, Росія розпочала масштабну війну проти України. У ніч на 25 лютого бої точилися на околицях Києва і на ранок до столиці увірвалася диверсійна група російських військових. На щастя, напад був моментально відбитий. У той самий час ситуація у всій країні залишається тривожною.

"Апостроф" продовжує стежити за подіями, що відбуваються в онлайн-режимі.

Перша частина онлайн

Друга частина онлайну

____________________________________________________________

нова частина хроніки тут

18:38 щонайменше дві людини загинули під час обстрілів фашистами житлового будинку на проспекті Лобановського у Києві. Про це повідомили у столичній владі

18:34 ворог зайняв територію аеропорту у Бердянську. Окупанти спрямовують усі сили для наступу на Маріуполь, та наші воїни готуються дати відсіч фашисту

18:31 багато європейських країн розпочали потік зброї в Україну - для захисту від фашистської Росії

18:30 обстріл та бомбардування в Умані

18:21 наші воїни захопили ворожу техніку під Черніговом. Тепер і вона допоможе нищити ворога

18:19 все більше країн закривають повітряні кордони Росії. Небо закрили Велика Британія, Болгарія, Польща, Україна, Естонія, Чехія, Латвія, Швеція

18:10 потужний вибух у Києві на Лісовому масиві. Потрапило до житлового будинку. Проводиться евакуація мешканців будинку

17:52 запеклі бої продовжуються у Бучі. У Балаклії наш літак завдав прицільних ударів по колоні ворога. На Маріупольському напрямку танки орків повзуть, але наші вже готові зустріти їх "хлібом і сіллю"

17:49 Операція по обороні Києва проходить відповідно до прийнятих рішень. Мешканці міста можуть бути впевненими, що ворог не пройде.

Військовослужбовці Сухопутних військ ЗС України та інших підрозділів сил оборони, які залучені до оборони столиці, пліч-о-пліч беззастережно та відповідально виконують свої обов’язки.

"Ми знаємо де знаходиться російський окупант, і знищимо його усіма доступними засобами", – командувач Сухопутних військ ЗС України-командувач оборони Києва генерал-полковник Олександр Сирський.

17:47. В акваторії Чорного моря зенітним ракетним підрозділом Командування Повітряних Сил ЗСУ знищений російський винищувач Су-30 СМ

17:41. фашисти кидають все нові й нові сили у бій, які б'ють наші відважні воїни

17:36. величезні черги в тероборону Києва

17:31 у всій країні батальйони тероборони заповнюються на 100 відсотків. У багатьох містах величезні черги охочих

17:20 українські воїни знищили колону армії орків на харківському напрямку

17:11 під Херсоном фашисти підбили швидку, яка везла пораненого

17:07 кібервійна також у розпалі. Найкращі хакери світу зараз блокують усі держсайти фашистів, а також багато інших ЗМІ Мордору

17:00 у столиці почалась комендантська година

16:57. у Києві знову потужні вибухи

16:54 сирени у Вінниці та Харкові

16:52 а це вулиці Чернігова, де українці голими руками затримують російські танки. Солдати шоковані, адже зараз їх гальмують люди, які їх ненавидять без зброї. Навіщо вони прийшли на цю війну, самі собі навіть відповісти не можуть.

16:48 У Гостомелі під Києвом триває бій. Фашисти висаджують десант, наполегливо намагаються зайняти нові позиції, бої супроводжуються ударами артилерії. ЗСУ підтягують сили.

16:47 замість табличок із назвами міст потрібно так

16:41 Верховна Рада звернулася до Заходу з вимогою закрити небо над Україною, виключити Росію із Ради безпеки ООН та посилити санкції проти всіх росіян.

16:39. Польща виступила за негайне прийняття України до ЄС. В експрес-режимі

16:37. Суми, в укриття! Обстріл градами зі сторони Косівщини

16:35. ТЕРМІНОВО. Демонтовуємо дорожні знаки на усіх дорогах країни. Пріоритет #1 — вказівні знаки, назви населених пунктів. Укравтодор закликає усі шляхові організації, територіальні громади, органи місцевого самоврядування негайно розпочати демонтаж дорожніх знаків поблизу.

16:30. у Києві комендантську годину продовжено, вона діятиме відсьогодні з 17:00 до 17:00 28 лютого.

У цей час рух власним транспортом, окрім того, що має спецперепустки, заборонено. Киян закликають максимально обмежити пересування і до початку комендантської години.

Нагадуємо: усі цивільні особи, що перебуватимуть на вулиці у період комендантської години, вважатимуться членами диверсійно-розвідувальних груп ворога. У разі оголошення повітряної тривоги треба прослідувати у найближче укриття. У режимі укриття працюють станції метро. У разі необхідності на станціях можуть бути опущені гермозатвори.

16:21 президент Зеленський заявив, що боротьба з фашистами продовжується на кожному клаптику нашої рідної землі

"Ми вистояли і успішно відбиваємо атаки ворога. Бої тривають. У багатьох містах та районах нашої держави. Але ми знаємо, що ми захищаємо, – країну, землю, майбутнє дітей. Київ і ключові міста навколо столиці контролює саме наша армія. Окупанти хотіли заблокувати центр нашої держави і поставити тут своїх маріонеток, як у Донецьку. Ми зламали їхній задум", - заявив президент.

15:11 Сполучені Штати Америки нададуть Україні додаткову військову допомогу на 350 млн. доларів

15:02 Прикордонна служба України заявляє, що Росія закрила північно-західну частину Чорного моря для судноплавства.

15:01 Харків'ян просять залишатися у укриттях до 17.00.

14:49 Дніпропетровська область, нова комендатська година: з 20.00 до 6.00.

14:10

13.13. Мер Бердянська заявив, що у напрямку міста рухається колона російської техніки. Закликає зберігати спокій та піклуватися про близьких.

12.35. У Харкові встановлено нові терміни комендантської години – з 18.00 до 6.00 години

11:43 Станицю Луганську окупували російські бойовики, - підтвердив голова Луганської ВДА Гайдай

11:25

11:06

09:32 Голова МЗС України Дмитро Кулеба вимагає повної міжнародної ізоляції РФ, запровадження нафтового ембарго та висилки російських послів.

09:16

07:44

07:28 Станом на сьогодні понад 3,5 тисячі загиблих росіян і майже 200 полонених росіян, - радник голови ОПУ Подоляк.

03:40

02:22 Білий дім повідомив Конгресу, що йому потрібно близько 6,4 млрд доларів нового фінансування, щоб допомогти Україні, оскільки вона чинить опір російському вторгненню, підтримати інші східноєвропейські країни, які мають справу з наслідками, і підтримати Пентагон.

02:20

01:20 У районі аеропорту Васильків під Києвом українська ППО знищила один транспортний Іл-76 з десантом супротивника, два вертольоти та штурмовик Су-25.

01:11 Пізно ввечері у Київському метрополітені, який зараз використовується як бомбосховище, народилося немовля.

00:35 У мережі з'явилося нове відео з Сум знищеної колони окупантів та трупів ворогів.

Увага, присутня ненормативна лексика, жорстке відео 18+

00:28 У житловій забудові Києва почався бій із застосуванням стрілецької зброї.


00:25 Міноборони України звернулося до дружин російських військових: їх вбиватимуть із кожного вікна. За кілька днів в Україні загине стільки ж солдатів, скільки загинуло за дві чеченські війни. Це будуть тисячі та тисячі трупів.

00:15 Голова Вінницької ОДА Сергій Борзов повідомив, що пізно увечері під Калинівкою наші військові льотчики збили російський Су-25.

23:55 Зеленський записав чергову заяву до українського народу, в якій попередив, що ніч буде важчою за день і ворог піде на штурм.

"Ніхто і ніколи не зможе пояснити, чому били реактивними ракетами та градами по дитсадках та житловій інфраструктурі. Росія застосує всі сили, щоб зламати наш опір. Цієї ночі ворог піде на штурм. Ми повинні вистояти!" - наголосив глава держави.

23:30 Сервіс PornHub заборонив доступ до сайту користувачам з Росії. Тепер охочі згаяти час, замість порно бачать українські прапори слова підтримки для України. А охочим "задовольнити" себе можемо запропонувати драконити ...на російську армію, пропагандисток Симоньян, Скабеєєву і Валентину Матвієнко.

23:20

23:05 Україна відповіла згодою на пропозицію Путіна щодо переговорів. Безпосередньо в цей час сторони консультуються про місце та час проведення переговорного процесу.

22:35 Голова Запорізької ОДА Олександр Старух спростував заяву про танкові колони, яку поширили низка ЗМІ. І розповів свою інформацію про ситуацію у Запорізькій області.


22:18 Кібервійська України отримали доступ до бухгалтерії та системи документообігу в/ч 6762 (Железноводськ, Ставропольський край РФ). Стали відомі паспорти, військові квитки, особисті дані, перелік кредитних карток особового складу.

Військовослужбовці цього підрозділу направлені до України. Усі гроші з їхніх карток підуть на закупівлю озброєння для ЗСУ.


21:52 Стало відомо, що сьогодні у Києві можуть планово вимикати електроенергію.

21:50 У Києві оголошено повітряну тривогу. За 10-15 хвилин до столиці прилетить російська авіація.

21:40 Голова Запорізької ОДА Олександр Старух повідомив, що танкові колони рухаються у бік Запоріжжя. Він просить усіх залишатися у укриттях.

21:20 Збройні сили України з району Київської ТЕЦ №6 завдали удару по ворогові з САУ 2С7 "Піон" калібром 230 мм.

21:05 Велика Британія запроваджує санкції проти Путіна та Лаврова, повідомив прем'єр Борис Джонсон. Також він закликав лідерів країн НАТО вжити негайних заходів щодо SWIFT, щоб завдати максимального болю президентові Путіну та його режиму.

20:45 У районі київської ТЕЦ-6 на Троєщині з інтервалом 3-5 хвилин сталися п'ять вибухів. Туди вже направлені аварійно-рятувальні служби, а влада з'ясовує деталі.

20:15 Зеленський повідомив, що зателефонував президенту США Джо Байдену. Розмовляли про посилення санкцій проти Росії, конкретну оборонну допомогу та антипутінську коаліцію.

19:15 Президент Зеленський відповів на закиди злостивців про те, що він втік з України, і записав коротке відео з Банкової.

19:00 У Миколаєві висадився російський десант, розпочалася стрілянина. Висадка сталася на території 61-го заводу у мікрорайоні Соляні. Помічено щонайменше два вертольоти. Проте голова Миколаївської ОДА Віталій Кім заявив про нормалізацію ситуації. ЗСУ контролюють обстановку.

18:30 Бойовики Рамзана Кадирова відмовляються перетинати кордон України, повідомив нардеп Олексій Гончаренко. За його даними, "кадировці" сидять у Бобруйску і вимагають відправити їх назад до Чечні.

18:05 ВСУ не змогли зберегти контроль над стратегічним мостом до Херсона, проте супротивник зазнав істотних втрат у боях.

17:35 У Києві бракує зброї для бажаючих вступити до загонів тероборони, тому доводиться підвозити нові партії автоматів.

17:15 У Мелітополі бійці ЗСУ знищили танк окупантів, що заправлявся. Вибухом танку зірвало вежу, паливо заправник теж згорів.

17:02


17:02

16:55 Кремль готовий відправити до Мінська на переговори з Україною делегацію для обговорення нейтрального статусу нашої держави.

16:40 Поблизу села Бохоники під Вінницею ЗСУ збили вертоліт противника, з якого висадилися два пілоти, зараз їх розшукують.

16:20 З початку відкритого широкомасштабного вторгнення Російської Федерації на територію України було знищено: танків – до 80; бойових броньованих машин різних типів – 516; літаки – 10; вертольоти – 7; особового складу – 2800.

15:53 У районі Біловодська на Луганщині ЗСУ прорвали позиції загарбників і розвинули успіх контрнаступом.

15:45 Спільний комітет Ради Європи, який об'єднує керівництво ПАРЄ, представників держав-членів та генерального секретаря організації, рекомендує застосувати до Росії виняткову процедуру, яка веде до виключення із РЄ.

15:40 У Києві на Подолі було знищено ворожу ДРГ, яка проривалася у бік центру.

15:30 Мер Маріуполя Вадим Бойченко заявив, що ЗСУ знищили колону з 22 російських танків, що йдуть із Павлополя.

15:21

14:26 ЗСУ заходять до Києва, до киян звернулися з проханням не знімати техніку – МВС

14:25 Київ вступив у фазу оборони. Деякі диверсійні групи проникли у місто. Усі, хто може захищати місто, має допомагати киянам відстояти Київ — Кличко

14:19

14:02

13:25

13:09 Російські війська не можуть взяти Маріуполь, тому просто бомбардують громадянську інфраструктуру.

12:57

12:27

12:13

11:49

11:40 Приліт ракети у Харкові. Кінний ринок.