RU  UA  EN

Понеділок, 3 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 червня

Всі новини

Розмова Зеленського з Лукашенком: що пообіцяли Україні

27 лютого, у неділю, президент України Володимир Зеленський провів переговори з Олександром Лукашенком щодо війни Росії проти нашої суверенної та незалежної держави.

Про це повідомляють на офіційній телеграм-сторінці Володимира Зеленського.

"Розмова з Олександром Лукашенком була дуже предметною. Я не хочу, щоб із Білорусі в Україну летіли ракети, літаки та гвинтокрили. Я не хочу, щоб в Україну з Білорусі йшли війська. І він мене запевнив у цьому", - сказав президент Україні у своєму відео зверненні після перемовин.

Також Володимир Зеленський та Лукашенко домовились про те, що українська делегація зустрінеться з російською без попередніх умов на українсько-білоруському кордоні, в районі річки Прип'ять.

Однак, президент України, за його словами, не надто вірить у результат цієї зустрічі.

"Але нехай спробують. Щоб потім у жодного громадянина України не було жодного сумніву, що я як президент не намагався зупинити війну, коли був нехай і маленький, але все ж таки шанс", - сказав Володимир Зеленський.

Білоруська сторона взяла на себе відповідальність за те, що на час проїзду, переговорів та повернення української делегації всі літаки, гелікоптери та ракети, розміщені на білоруській території, залишаться на землі.

Раніше "Апостроф" повідомляв про звернення білоруського ветерана ВДВ, підполковника гвардії до до співвітчизників, які незабаром можуть приєднатися до окупантів в Україні, з потужною промовою, спрямованою проти приєднання білорусів до війни Росії проти України.