RU  UA  EN

Субота, 22 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 червня

20 червня

Всі новини

Кожен із нас – воїн і кожен переможе: Зеленський знову звернувся до українців

Президент України Володимир Зеленський виступив з черговим зверненням до українців.

Відеозвернення опублікували на Telegram-сторінці глави держави.

Зеленський зауважив, що Україна максимально проявила себе і показала світу, чого гідна насправді, а також акцентував увагу на цинізмі Росії.

“У кожній розмові з нашими партнерами я чую щиру повагу. Українці показали світу, хто ми є. І Росія показала, якою вона стала. Просто вдумайтесь: за час російського вторгнення – всього лише за чотири доби – унаслідок російських обстрілів загинули шістнадцять українських дітей. Шістнадцять! 45 діточок поранені”, - відмітив Зеленський.

Крім цього, він знову звернувся до Євросоюзу із проханням про приєднання.

“Ми звертаємося до Європейського Союзу щодо невідкладного приєднання України за новою спеціальною процедурою. Ми вдячні партнерам за те, що вони поряд із нами. Але наша мета – бути разом з усіма європейцями і, головне, – бути на рівних. Я впевнений, що це справедливо. Я впевнений, що ми на це заслуговуємо. Я впевнений, що все це можливо”, - відзначив голова держави.

Також, президент заявив, що в зв’язку із серйозністю ситуації, було ухвалено рішення – непросте з моральної точки зору, але корисне з точки зору нашого захисту.

“В умовах воєнного стану учасники бойових дій – українці з реальним бойовим досвідом – будуть звільнені з-під варти та зможуть компенсувати свою провину в найгарячіших точках війни. Ще з деяких людей – учасників АТО знімаються всі санкції. Ключове зараз – оборона”, - заявив Зеленський.

Він також звернув увагу на згуртованість українців і заявив, що наразі, у нелегкий для нашої країни час, кожен громадянин – воїн.

"Коли я йшов у Президенти, я говорив, що кожен із нас – Президент. Бо ми всі відповідаємо за нашу державу. За нашу прекрасну Україну. А зараз так сталося, що кожен із нас – воїн. Воїн на своєму місці. І я впевнений, що кожен із нас переможе", - резюмував президент України.

Раніше ми писали, що українська делегація прибула на територію українсько-білоруського кордону для участі в переговорах з представниками Російської Федерації щодо війни, розпочатої Володимиром Путіним 24 лютого.