RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

ЗСУ б'ють російські війська під Києвом та Харковом, важкі бої на півдні: всі подробиці війни в Україні

Четвертий день триває війна України проти фашистсько-путлерівських військ РФ, до яких приєдналася Білорусь.

Ворожі колони продовжують атакувати Київ, Харків, Чернігів та Суми, а сили ЗСУ знищують ці групи одну за одною. Але ситуація залишається важкою, оскільки окупанти завдають ракетних ударів, а також обстрілюють міста з артилерії. У боях ворог зазнає величезних втрат як у техніці, так і в живій силі.

"Апостроф" продовжує стежити за подіями, що відбуваються в онлайн-режимі.

Перша частина онлайн

Друга частина онлайн

Третя частина онлайн

Четверта частина онлайн

________________________________________________________________

17:36. продовження хроніки подій читайте тут

16:50. термінове звернення мера Маріуполя Вадима Бойченка. Він заявив, що ворог активно обстрілює місто, але проривів немає та й не буде, оборона міста цього не допустить

16:46. шокуюче відео із прийомного відділення лікарні у Маріуполі - весь світ має бачити ті звірства, які роблять фашисти Путіна

16:39. з'явилося відео сьогоднішнього обстрілу Харкова, в якому загинули мирні жителі

16:35. у Києві та Харкові оголошено повітряну тривогу

16:33. найближчим часом Україна подасть заявку на вступ до ЄС, а на українсько-білоруському кордоні продовжуються переговори між делегаціями України та Росії.

16:27. а це Бердянськ. Мешканці міста кажуть окупантам, що не відступлять ні на крок

16:24. у селищі Близнюки на Харківщині наші хлопці збили ворожий вертоліт

16:22. у Харкові внаслідок сьогоднішніх обстрілів житлових районів загинули 11 мирних жителів, десятки людей поранено. Голова Харківської ОДА Олег Синегубов наголосив, що ці цифри не є остаточними.

16:17. зазначимо, що обстріл сіл та житлових кварталів - це безсилля окупанта, а також підняття ставок на переговорах. Натяк, що треба йти на умови, щоби насильство в Україні з їхнього боку припинилося.

16:16. ворог обстріляв Горенку під Києвом. Фашисти не залишають спроб взяти сектор за напрямками Демидів-Буча-Ірпінь-Вишгород. Горенка та Пуща-Водиця також є частиною плану росіян. Але ЗСУ вибили росіян з Бучі, знищили частину їхніх військ у Гостомелі, а також відсунули армію РФ на вишгородському напрямку.

16:13. у Березовому Гаю помітили колону ворожої техніки. Близько 100 БТР, танків і камазів йдуть у бік Димерки/Броварів

16:09. окупант вже геть озвірів. На Чернігівщині з "градів" ворог обстріляв села біля обласного центру. Найбільше постраждали Кієнка та Павлівка. Місцеві жителі повідомляють про значні руйнування десятків будинків. Під завалами можуть бути люди.

16:04. як окупанти обстрілювали Харків - в ДСНС показали відео

15:58. Швейцарія введе проти Росії ті самі санкції, що і Євросоюз

15:45. у Харкові повною справою печуть хліб для мешканців міста. Виробництво відвідав харківський градоначальник Ігор Терехов

15:39. на виході з Гостомелю наші військові знищили колону автотранспорту та бронетехніки Росії, повідомив нардеп Олексій Гончаренко. Йдеться про кілька десятків одиниць техніки.

15:27. британський прем'єр Борис Джонсон вимагає повного відключення Росії від Swift.

15:25. мер Харкова Ігор Терехов у коментарі УП заявив, що Харків стоятиме за Україну до кінця.

15:22. стало відомо, що окупанти стали використовувати нову тактику бою. Фашисти приїжджають до блок посту та роблять вигляд, що здаються, вивішуючи білий прапор. Виходить переговорник і вони починають вести вогонь із засідок.

15:18. комендантська година у Києві відсьогодні триватиме з 20:00 до 07:00. У цей час пересуватися містом можуть винятково ті, хто має спецперепустки нового зразка Військового коменданта міста Києва. Перепустки, видані до цього, скасовуються.

15:16. щойно на Майдані Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський дав інтерв'ю про звірства російсько-фашистських військ на українській землі для десятків іноземних ЗМІ. Міністр запевнив журналістів, що Київ стане Сталінградом для Путіна.

15:12. США почали прямі поставки ПЗРК Stinger в Україну

15:00. важливе повідомлення від ВРУ

14:52 Арестович заявил, что украинская делегация требует на переговорах выведения всех российских войск, в том числе из Крыма и Донбасса.

14:49

14:24

14:04 Генштаб ЗСУ повідомляє, що українські прикордонники та морпіхи з острова Зміїний живі та взяті в полон:

"Ми дуже раді дізнатися, що наші побратими живі і з ними все добре! Але російська пропаганда намагається розкрутити "новину" про те, що нібито влада України "забула", "поховала" своїх підлеглих. При цьому морпіхи сміливо двічі відбили напади російських окупантів" Через брак боєкомплекту вони не змогли продовжити захист острова.

Багаторазові спроби зв'язатися з особовим складом і дізнатися про його долю були марними. А постійні обстріли з боку бойових кораблів та авіації РФ не дозволили відправити допомогу морським піхотинцям".

13:51

12:28 У Білорусі розпочалися мирні переговори між Росією та Україною

Сторони зустрічаються у "Будиночку рибалки" на річці Прип'ять у Гомельській області Білорусі.

11:03 Президент України Володимир Зеленський виступив із черговим зверненням до українців.

"Коли я йшов у Президенти, я казав, що кожен із нас – Президент. Тому що ми всі відповідаємо за нашу державу. За нашу прекрасну Україну. А зараз так сталося, що кожен із нас – воїн. Воїн на своєму місці. І я впевнений, що кожен із нас переможе", - підбадьорив громадян президент України.

10:28 Українська делегація прибула на місце переговорів.

9:24 Очікується, що українська та російська делегації сядуть за стіл переговорів о 12:00.

8:50

8:33 Російські окупанти знизили темпи наступу, проте продовжують спроби наступу на окремих напрямках. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

7:24

6:39 Актуальна карта вторгнення

03:17. зазначимо, що рівень підготовки та бойового духу армії України в рази перевершує армію фашистів із РФ. Російські солдати масово здаються в полон і просять інших теж відмовлятися воювати

03:07. затриманий снайпер у Маріуполі зізнався, що вони не очікували такої відсічі з боку сил оборони України

02:56. теплий прийом окупантам у Мартинівці Полтавської області

02:50. КБ "Луч" передало українській армії протитанкові комплекси, які мали були відправлені на експорт. Це десятки ПТРК "Скіф" та "Корсар"

02:44. у Маріуполі затримано російського снайпера

02:42. у Миколаєві ворога не дочекалися. Або атака скасувалась, або пішли у бік Одеси, або ж по дорозі закінчилось пальне

02:41. ізраїльські лікарі вирушають до України для допомоги у порятунку поранених

02:32. від Волновахи скоро залишиться лиш одна назва. Противник висадив безліч ракет по цьому місту

02:27. у Києві відносне затишшя, у Харкові ворог обстріляв місто, але не поліз на позиції ЗСУ, на сході продовжуються важкі бої, ворог підтягує сили до Маріуполя, але місто щільно тримає оборону, десант очікується на одеському напрямку, у Миколаєві чекають на техніку ворога, ну і наступ з боку Білорусі - такі новини станом на цю годину

02:23. з території Білорусі летять винищувачі. Їх бачили у Жлобиному

02:16. пам'ятайте історію з островом Зміїний. Тіл наших хлопців там не знайшли – є версія, що вони живі. Отож у рятувальному судні "Сапфір" перебував священик Одеської єпархії Василь Вирозуб. Керівник Одеської єпархії єпископ Афанасій заявив, що окупанти захопили судно "Сапфір", яке мало евакуювати з острова Зміїний тіла воїнів, які вважалися загиблими.

"Гуманітарна місія відбувалася за попередньою домовленістю з російською стороною. Проте з'ясувалося, що загиблих на острові немає. А російські військові використали ситуацію як привід, щоб підступно захопити рятувальне судно, на якому не було озброєння, з цивільним екіпажем та священиком ПЦУ", - зазначив єпископ Афанасій.

02:13. ЗСУ чотирма ударами розбили колону ворожої техніки, що заблукала під Макаровим. Окремі орки, що вижили, в паніці бігають полями

02:07. у Москві на Пушкінській площі машина з написами "Це війна" та "Народ, вставай" заїхала до входу в метро і спалахнула

02:01. президент Зеленський мав телефонну розмову з прем'єр-міністром Британії Джонсоном і президентом Польщі Дудою про актуальну безпекову ситуацію. Погодили подальші спільні кроки щодо протидії агресору.

"Антивоєнна коаліція в дії!", - зазначив наш лідер

01:57. президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйнен в інтерв'ю Euronews заявила, що Україна має вступити до Євросоюзу

01:52. глава фракції "Слуга Народу" Давид Арахамія красномовно висловився про переговори - або вони підуть у потрібному напрямку, або - як російський корабель. Нагадаємо, Арахамія буде присутнім на українсько-російських переговорах на українсько-білоруському кордоні на річці Прип'ять

01:49. ще одна балістична ракета вилетіла з Мозиру. Скільки ж можна. Ракета вилетіла о 01:31 за Києвом

01:45. Генштаб ЗСУ повідомляє, що війська окупантів намагаються відновити наступ на Київ через Полісся. Готують понтонну переправу біля Демидова через річку Ірпінь.

01:42. мешканці Гомеля повідомляють, що чули звуки літаків о 1:37 за київським часом - Держспецзв'язку

01:38. повітряна тривога у Чернігові та Шостці на Сумщині

01:02. у Вінницькій області фашисти випустили дві крилаті ракети, що летіли у бік Гущинця. Але вони не долетіли. Про це повідомив голова Вінницької ВЦА Сергій Борзов.

00:54. сили ООС знову відбили Волноваху, повідомили у Держспецзв'язку.

00:46. триває обстріл у Харкові. Ще один вибух у місті. Також тривога у низці міст у центрі країни

00:43. Миколаїв готується дати бій окупантові. Губернатор області Віталій Кім каже, що до них висуваються російські війська із Херсона.

"У них така система оповіщень: 1 біла ракета - "приготуватися до виходу", 2 білі ракети - "старт", 1 жовта ракета - "перешкода", 1 червона ракета - "стоп". Півгодини тому була одна біла, недавно - дві" білих. Вони до нас виїхали з боку Херсона. Тож чекаємо на гостей", - сказав губернатор

00:38. фашисти поновили обстріли у Харкові. Серія потужних вибухів у місті. Всім в укриття

00:25. Херсонська ОДА попереджає, що російські військові заволоділи українською військовою формою та хочуть використати жителів Херсона живим щитом для захоплення українських міст

00:20. за даними МВС, серед мирного населення загинуло 352 особи, зокрема14 дітей

00:16. десантники з Білорусі вже зранку мають вилітати до України. Є ймовірність закидання десантників на київському напрямку, де вони зможуть поповнити трупний фонд та змішатися з біосміттям із російських мерців.

00:12. Олексій Арестович також повідомив, що з окупованого Криму до Одеси вирушили 11 бойових десантних кораблів, кожен із яких вміщує по одному батальйону. Як ми писали раніше, рибки в Чорному морі дуже голодні

00:05. Рада Безпеки ООН проголосувала за проведення спеціального засідання Генеральної Асамблеї ООН для засудження агресії Росії проти України. За це рішення проголосували 11 з 15 країн-членів, проти – Росія, три країни (Китай, ОАЕ та Індія) утрималися.

00:02. нічне зведення Олексія Арестовича

23:58. на київському напрямку ворог зупинився. Наша авіація завдає ударів. У Харкові атаку відбито. Щодо Куп'янська ситуація уточнюється. Волноваху відбили. Бердянськ зайнятий окупантом

23:55. Київ, Бровари! Сирени!

23:53. з Мозиру в Білорусі запущено ще одну балістичну ракету

23:32. окупант завдав ракетного удару по аеропорту в Миколаєві

23:12. авіація РФ завдала ударів по аеропорту в Запоріжжі

23:08. ворог завдає ракетного обстрілу, але помітно, що армія РФ видихається. Найважча ситуація на півдні, але й там окупанти вантажать у пісках