RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Хотіли захопити Україну за два тижні: ЗСУ оприлюднили секретні документи окупантів

Завдяки успішним діям одного з підрозділів ЗСУ російські окупанти втрачають не лише бойову техніку та живу силу, а й секретні документи, з яких випливає, що агресор мав намір захопити Україну за два тижні.

Про це повідомляє Міністерство оборони України у Facebook.

Українські військові здобули плани батальйонної тактичної групи 810-ї окремої бригади морської піхоти ЧФ РФ, серед яких виявилися робоча карта, бойове завдання, таблиця позивних, таблиці сигналів управління, таблиці прихованого управління, список особового складу тощо.

З'ясувалося, що плануючі документи на війну з Україною було затверджено ще 18.01.22 року, а сама операція із захоплення України мала пройти протягом 15 діб – з 20 березня по 6 березня.

Підрозділи ворога мали висадитися з ВДК "Орськ" у районі села Степанівка-1 Запорізької області і діяти з військовими частинами 58-ї армії РФ - 177-м окремим полком морської піхоти ЧФ РФ. Кінцевою метою цих сил було блокування та взяття під контроль Мелітополя.

"Коли в черговий раз хтось із полонених скаже, що приїхав на навчання і заблукав - не вірте! Вони знали, вони ретельно планували і готувались. А російським окупантам скажемо одне: залишайте й надалі свою техніку та таємні документи, вони нам знадобляться, перше - для наших захисників, а друге – для Гааги", - заявили в Міноборони.

Раніше "Апостроф" показував відео допиту російського полоненого, який розповів плани Путіна захопити Україну за три дні .