RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

28 вересня

Всі новини

Ми пережили ніч, яка могла зупинити історію України та Європи: нове звернення Зеленського

Україна бореться проти потужного ворога, який переважає нас за чисельністю. Ворога, який переважає українців за кількістю техніки, але на тисячі світлових років далекий від нормальних людей, які мають гідність.

Про це у новому зверненні 4 березня заявив Президент України Володимир Зеленський.

"Ми пережили ніч, яка могла б зупинити історію України та Європи. Російські війська атакували Запорізьку атомну станцію. Російські танкісти знали, що вони обстрілювали" , - заявив глава держави.

Зеленський подякував усіх героїв із Національної гвардії, які охороняли станцію та намагалися зупинити ворога:

"Вдячний рятувальникам, які загасили пожежу. Але багато залежить від вас, громадяни України, прості люди Енергодара. Ви розумієте загрозу для станції краще за всіх інших. Ви там живете. Поряд із нею. І ви бачите окупантів безпосередньо. Проганяйте їх. Дайте їм знати, що Енергодар – це Україна. Що Україна – не місце для ядерного попелу", - звернувся Президент.

Крім того, глава держави попередив про провокації, які готує РФ і звернувся до херсонців:

"РФ збирається розіграти виставу з нібито мітингом за Росію. Для цього вони завезли до міста чужинців. Шукають місцевих зрадників. Хочуть зробити телекартинку, нібито Херсон уже не український.Я хочу нагадати, що з цього вони починали так звані «ДНР» і «ЛНР». Ви розумієте, що з ними потім сталося. Це треба зупинити. Херсонці, покажіть, що це ваше місто. Ви можете все зупинити, будь-який план окупантів. Нікого не слухайте – слухайте своїх дітей, слухайте своє серце. Ви – українці. Я закликаю херсонців позбутися будь-якого відчаю. Україна свого не віддасть" .

Зеленський заявив, що оборона України завдає ворогові максимальних втрат - майже 9200 убитих окупантів:

"Ми б'ємо їх під Миколаєвом. Б'ємо під Харковом. Б'ємо під Києвом. Столиця залишається ключовою мішенню для окупантів. Але вони не зламають нас, не зламають нашу державу. Ніколи. Що б вони не робили, вони все одно програють. Тому що ми – у себе вдома. Ми на своїй землі».

Нагадаємо, сьогодні вночі Володимир Зеленський звернувся до всього світу через обстріл найбільшої атомної станції Європи.