RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

Виліз із бункера: Путін вибухнув новими погрозами

Президент РФ Володимир Путін пригрозив Україні, що встановлення безпольотної зони над нашою країною розцінюватиметься Кремлем як спроба брати участь у бойових діях.

Нові погрози глава держави-агресора озвучив на зустрічі із жінками льотного складу російських авіакомпаній, яка проходила 5 березня.

За словами Путіна, Росія майже завершила операцію зі знищення військової інфраструктури в Україні, а процес "демілітаризації" залежить від Києва, оскільки Москва вже надала свої пропозиції щодо проведення цієї процедури.


Президент РФ також заявив, що наша країна може відновити ядерний статус, тож окупанти воюють на українських землях "за своє майбутнє".

"Тепер заговорили про те, щоб (Україні) набути ядерного статусу, тобто набути ядерної зброї. Ми не можемо пройти повз такі речі. Тим більше, що ми знаємо, як цей так званий Захід веде себе по відношенню до Росії", - продовжив Путін, виправдовуючи повномасштабне вторгнення в Україну та вбивство мирних громадян.

Більше того, глава Кремля запевняє, що Росія намагалася "мирно" врегулювати війну на Донбасі, проте українська влада "влаштувала блокаду" окупованим територіям. Путін також хоче, щоб Україна затвердила позаблоковий статус і не стала повноправним членом НАТО.

Коментуючи можливе встановлення безпольотної зони над нашою країною, глава Кремля знову пригрозив і заявив, що подібне рішення означатиме участь у військових діях.

Крім цього, Путін звинуватив українську сторону у блокуванні евакуації мирного населення з Маріуполя, який окупанти масово обстрілюють протягом кількох днів.

"Зателефонували з уряду, з Києва, вийшли на наших військовослужбовців: надайте коридор для виходу громадян. Звичайно, наші відразу відреагували, одразу навіть зупинили бойові дії, дивилися, що відбувається. Не випускають нікого, прикриваються, як живим щитом. Хто це? Звичайно, неонацисти. У Росії теж є неонацисти, але не в уряді, як в Україні", - додав глава держави-агресора.

Путін також заявив, що зараз немає необхідності для запровадження воєнного, особливого стану чи режиму надзвичайної ситуації у Росії. Розмірковуючи про жителів окупованого Донбасу, він провів аналогію з бродячими собаками, які нападають на людей, після чого їх відстрілюють.

"Ви самі бачите, коли в нас то в одному, то в іншому регіоні бродячі собаки накидаються на людей, ранять, навіть є і летальні випадки. А потім ми бачимо, коли починають цькувати цих тварин, вбивати їх, розстрілювати. Послухайте, але люди на Донбасі - це не бродячі собаки. Від 13 до 14 тисяч людей убили за ці роки", - додав Путін.

Підсумовуючи, глава Кремля заявив, що у повномасштабному вторгненні в Україну Москва залучає лише кадрових офіцерів, а солдати-строковики нібито не беруть участь у бойових діях та обстрілах мирних жителів.

Раніше президент країни-агресора Володимир Путін розповідав про перебіг повномасштабної війни в Україні.