RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Байден уночі зателефонував Зеленському: про що говорили і що вирішили

Увечері в неділю, 5 березня, президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з американським лідером Джо Байденом. Президент США розповів своєму українському колезі про дії, спрямовані на збільшення видатків РФ та за її агресію в Україні, у тому числі заборону використання Visa та Mastercard на території РФ.

Про це повідомляє CNN, а також Зеленський на своєму обліковому записі в Twitter.

"У межах постійного діалогу провів чергову розмову з президентом США. На порядку денному були питання безпеки, фінансової підтримки України та продовження санкційної політики щодо РФ", - написав український лідер.

За інформацією CNN, розмова тривала півгодини.

"Президент Байден зазначив, що його адміністрація збільшує допомогу у сфері безпеки, а також гуманітарну та економічну допомогу Україні та тісно співпрацює з Конгресом для отримання додаткового фінансування", - сказали джерела у Білому домі.

Байден також стурбований нещодавнім обстрілом Запорізької АЕС окупантами, високо оцінивши майстерність і хоробрість українських операторів, які підтримують реактори в безпечному стані.

У свою чергу, Зеленський закликав США допомогти у закритті неба над Україною, посиленні санкцій проти РФ, у тому числі й у сфері енергетики, а також надати додаткову військову допомогу.

"Він подякував США за підтримку, яку вони надають, але його загальне посилання полягало в тому, що його країні потрібна додаткова допомога, оскільки вона чинить опір вторгненню Росії", - зазначило джерело CNN.

Нагадаємо, в Україну готові вирушити 3 тисячі американських добровольців.