RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Потрібен новий пакет санкцій: Зеленський сказав, що може завдати нищівного удару по Росії

Незважаючи на безліч запроваджених санкцій у Росії з боку всього світу з метою допомогти закінчити війну в Україні, країна-агресор не припиняє атакувати нашу країну. У зв'язку з цим Зеленський закликав створити ще жорсткіший санкційний пакет, який ще більше вдарить по економіці РФ.

Про це він заявив у відеозверненні до народу.

Він закликав країни Європи зробити санкції ще жорсткішими, аби припинити нарешті війну в Україні.

“Якщо вторгнення продовжується, і Росія не відмовилась від своїх планів, значить, потрібен новий санкційний пакет. Нові санкції, санкційні кроки проти війни заради миру. Бойкот російського експорту, зокрема — відмова від нафти, нафтопродуктів з Росії. Це можна називати ембарго, а можна просто мораллю... Бойкот імпорту в Росію”, - відзначив президент.

Голова держави порівняв мирних людей України і Європи і наголосив на тому, що остання зобов’язана допомогти нашій країні протистояти російській агресії, оскільки, якщо РФ не зупинити зараз, це у майбутньому може торкнутися й інших країн.

“Скільки ще потрібно смертей і втрат, щоб убезпечити небо над Україною? Чим мирні люди у Харкові чи Миколаєві відрізняються від Гамбурга або Відня? Ми чекаємо рішення — очищення неба силою, яка у вас є, або ви дасте нам бойові літаки і засоби протиповітряної оборони, які дадуть нам потрібну силу. Це допомога, яку світ повинен надати не просто Україні, а й собі. Щоб довести: людяність переможе якнайшвидше”, - звернувся Зеленський з проханням до іноземних колег.