RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Путин ищет крайнього за провал "бліцкригу" в Україні: почав репресії проти ФСБ

Після провалу "бліцкригу" в Україні президент РФ Володимир Путін репресував ФСБ - керівництво так званої 5-ї служби відправлено під домашній арешт.

Про це з посиланням на дані журналістів Андрія Солдатова та Ірини Бороган повідомляє опозиційне російське видання "Медуза".

Солдатов і Бороган — журналісти та письменники, автори декількох книг про російську владу та спецслужби. Вони вивчають ФСБ багато років і мають велику мережу джерел.

5-та служба (офіційна назва — Служба оперативної інформації та міжнародних зв'язків) займається зв'язками ФСБ із закордонними партнерами, у тому числі з американськими відомствами. Усередині служби існує горезвісний Департамент оперативної інформації, який виконує функції зовнішньої розвідки ФСБ.

Як пише видання, ФСБ отримала право проводити операції за кордоном наприкінці 1990-х, коли Путін був її директором. Тоді ж усередині ФСБ сформували нове управління, якому доручили проводити розвідувальні операції біля колишнього СРСР.

Саме 5-та служба відповідала за надання Путіну інформації щодо політичних подій в Україні напередодні вторгнення. І через два тижні війни до Путіна дійшло, що його просто ввели в оману: 5-та служба, боячись роздратувати керівника, просто постачала його тим, що він сам хотів почути.

Джерела видання повідомляють, що генерала Сергія Бесіду та його заступника поміщено під домашній арешт. Серед причин називають нецільове використання коштів, виділених на операції, а також погану розвідувальну інформацію.

Нагадаємо, вже на третій день російського вторгнення в Україну стало відомо, що Путін визнав провал "бліцкригу".