RU  UA  EN

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

Всі новини

Підсилення ворога під Харковом і загроза на Волині – зведення Генштабу на кінець 14 березня

Український народ 19 діб протистоїть вторгненню російських військ. Окупанти завдають ракетно-бомбових ударів, ведуть обстріли з артилерії та танків цивільної інфраструктури та населених пунктів.

Про це Генеральний штаб ЗСУ повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

Противник запланував посилити угруповання військ на Харківському напрямку.

На Волинському напрямку зберігається висока можливість проведення провокацій на білоруських об'єктах з метою втягування Білорусі в конфлікт.

На Поліському напрямку окупанти ведуть бойові дії у районах Поліське, Кропивня, Захарівка, Олива, Слобода, Кухарська, Жовтневе, Озерщина, Липівка, Копилов, Мотижин, Бузова, Гореничі, Буча, Демидів.

На Сіверському напрямку ворог веде бойові дії в районах населених пунктів Любеч, Славутич, Коврита, Золотинка, Мена, Браниця, Калита, Богданівка, Лукаші, Ромни, Недригайлів. Здійснює перегрупування військ, удосконалює систему матеріально-технічного забезпечення для відновлення наступу на Бровари.

На Слобожанському напрямку ворог не полишає спроб оточити Суми і веде бойові дії в районах населених пунктах Сватове, Ізюм, Грушеваха, Петрівське, Гусарівка, Балаклія, Лиман, Малинівка, Кочеток, Безруки, Олександрівка, Велика Писарівка, Тарасівка, Олешня.

Для посилення угруповань на напрямках на Суми, Охтирку, Харків та Ізюм проводить перегрупування військ і закріплюється на захоплених рубежах. Водночас існують проблеми із постачанням боєприпасів на вогневі позиції.

На Донецькому та Таврійському напрямках окупанти ведуть бойові дії у районах Борове, Тернове, Новокраснянка, Луганське, Горлівка, Пантелеймонівка, Микільське, Гуляйполе, Оріхів, Кам'янське.

На Авдіївському напрямку в районі Кам'янки, під час проведення розвідки боєм окупанти зазнали значних втрат, змушені були відійти.

На Волноваському напрямку ворог не припиняє спроб прориву у напрямку Вугледара.

На Маріупольському напрямку противник намагається захопити Маріуполь. Українськими воїнами було успішно відбито атаки загарбників. Загальні втрати противника склали близько 150 осіб, 2 танки, 7 БМП і один БТР. Після понесених втрат окупанти припинили наступальні дії та відступили.

Артилерія та авіація ЗСУ завдали вогневого ураження по накопиченню військової техніки та колонах ворога на маршрутах висування. Внаслідок артнальоту було знищено 12 одиниць автомобільної техніки.

Також втрат зазнали батальйонні тактичні групи зі складу 336-ї окремої бригади морської піхоти та 11-ї окремої десантно-штурмової бригади.

На Південнобузькому напрямку ворог намагається закріпитися в районах населених пунктів Томина Балка, Надеждівка, Киселівка, Первомайське, Михайло-Ларине, Ульянівка, Піски, Добре, Снігурівка, Архангельську, Заградівка, Осокорівка, Берислав, Каховка.

У Чорноморській та Азовській операційних зонах ознак підготовки до проведення морської десантної операції не виявлено.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що на Миколаївщині ЗСУ взяли під контроль трасу на Нову Одесу, це означає, що шлях окупантам на Южно-Українську АЕС закрито.