RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Контрнаступ ЗСУ і катастрофа в "Л/ДНР": зведення Генштабу на день 16 березня

Триває 21-ша доба протистояння українського народу російському вторгненню. Противник отримує жорстку відсіч з боку підрозділів Сил оборони держави і зазнає суттєвих втрат у живій силі та техніці.

Про це Генеральний штаб ВСУ повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

З початку доби Зенітні ракетні війська Повітряних сил ЗСУ знищили два літаки Су-30СМ в Одеській області, вертоліт Ка-52 поблизу Миколаєва та літак Су-34 у Чернігівській області.

Окупанти продовжують порушувати норми міжнародного гуманітарного права - завдають ракетно-бомбових ударів по об'єктах критичної інфраструктури, житлових кварталах, обстрілюють з артилерії та реактивних систем залпового вогню колони мирних жителів під час евакуації з районів бойових дій. Фіксуються факти утримання цивільних осіб у заручниках, пограбування місцевого населення, мародерства та викрадення людей.

Через примусову мобілізацію чоловіків на окупованих територіях Донецької та Луганської областей склалася критична ситуація, що наближає регіон до гуманітарної катастрофи. Так, у Макіївці катастрофічна ситуація у місцевих лікарнях, які фактично не здатні надавати медичну допомогу мирному населенню через відсутність кваліфікованого медичного персоналу.

ЗСУ продовжують успішно виконувати поставлені завдання щодо відображення збройної агресії проти України. На окремих напрямках наші підрозділи перегруповані та перейшли у контрнаступ.

Тривають заходи щодо прикриття кордону та морського узбережжя. На окремих напрямках проводиться стабілізаційна операція та виконуються завдання територіальної оборони.

Раніше "Апостроф" розповідав, як ЗСУ знищують техніку окупантів, і показав фото та відео.