RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Росія масово порушує правила ведення війни: зведення Генштабу на ранок 20 березня

Станом на 25 день із початку війни Україна продовжує чинити гідний опір російським загарбникам. Проте ворог цинічно порушує правила ведення війни, не пропускаючи вантажівки із гуманітарною допомогою та прикриваючись цивільним населенням.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Відзначається, що стан, положення, характер дій сил оборони залишається стабільним. Ворог за добу наступальних операцій не проводив і здебільшого зосереджував сили на поповненні поточних втрат, як у живій силі, так і відновленні частково знищеної техніки. Було помічено перекидання іноземних військових найманців до прикордонних з Україною районів. Натомість, протиповітряною обороною Повітряних сил ЗС України збито три російських бойових вертольоти.

Наголошується на терористичних методах ворога насаджування жорсткого адміністративно-поліцейського режиму і свідомого створення умов для гуманітарної кризи на тимчасово зайнятих територіях. Так, минулої доби окупанти безпричинно не пропустили 14 вантажівок з продуктами харчування та медикаментами першої необхідності до Херсонської області. При цьому загарбники розповсюджують листівки із закликами звернутися до них задля отримання допомоги, а також обіцяють скасувати кредитні борги та допомогти місцевим підприємцям у веденні бізнесу.

Стало відомо, що зі зведеного загону 331-го гвардійського парашутно-десантного ударного костромського полку, який брав участь у бойових діях на Київському напрямку, залишився в живих один військовий, і той знаходиться у шпиталі. У зв’язку з цим, командування російського чорноморського флоту терміново проводяться заходи щодо заміни 130 відказників-контрактників 810-ї бригади морської піхоти на десантників 7-ї десантно-штурмової дивізії. Питання щодо їх подальшої служби вирішує ФСБ.

Окрім цього, у “ДНР” оголосили чергову хвилю мобілізації для поповнення 1-го армійського корпусу, при цьому граничний вік мобілізованих підвищили до 65 років. Подібний сценарій розвитку подій очікується і у “ЛНР”, оскільки з зони дії 2-го армійського корпусу до населених пунктів Луганськ, Сорокіне та Довжанське щодня прибувають вантажні автомобілі заповнені тілами солдат.

Окрім цього, щодня фіксуються факти використання форми ЗС України для проведення підривних та дискредитувальних дій російськими диверсантами, що є абсолютним цинізмом та суперечить міжнародним конвенціям щодо правил ведення війни

Раніше ми публікували зведення Генштабу ЗСУ на кінець 19 березня.