RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Окупанти масово мруть від поранень і тікають з України до Білорусі: зведення Генштабу на день 21 березня

Триває 26-та доба протистояння українського народу російському вторгненню. Окупанти відчувають гостру потребу в ремонті та відновленні пошкодженого озброєння і військової техніки. Також продовжують фіксуватися випадки дезертирства серед особового складу окупаційних військ.

Про це Генеральний штаб ЗСУ повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

У зв’язку з відсутностю надходжень комплектуючих іноземного виробництва призупинено роботу підприємств корпорації “Уралзавод” та Челябінського тракторного заводу. Ці підприємства спеціалізуються на виготовленні та ремонті танків, а також іншої броньованої техніки для потреб збройних сил російської федерації.

У районі села Гавронщина Макарівського району Київської області група російських загарбників заволоділа автомобілями місцевих жителів, переодяглись у награбований цивільний одяг та виїхали у бік кордону з Білоруссю.

На захоплених територіях Запорізької області загарбники здійснюють приховану підготовку до проведення виборів проросійської адміністрації районів та міст.

Окупанти зосередили у порту Бердянська колону білих тентованих вантажівок КамАЗ Міністерства надзвичайних ситуацій РФ. Такі ж авто використовували для прихованого транспортування боєприпасів на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей. Це може свідчити про наміри окупантів організувати подібні “гумконвої” до Запорізької області.

У Запорізькій області противник розгорнув пункт з ремонту бронетанкової техніки із залученням обладнання та робітників оборонних підприємств РФ. На відновленні перебуває до 20 одиниць броньованої техніки.

У Новій Каховці Херсонської області окупанти проводять перевірку документів на блокпостах міста з метою виявлення та затримання місцевих жителів, які брали участь в АТО/ООС.

Окрім великих втрат безпосередньо під час бойових дій, фіксується також великий відсоток смертності серед важкопоранених російських загарбників.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що низка російських видань почала змінювати формулювання причин смерті окупантів під час вторгнення в Україну: “денацифікацію” замінили на нібито захист псевдореспублік.