RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

ЗСУ збивають російські літаки, ворог хаотично б'є ракетами: хроніка війни в Україні 22 березня

Вже 27 днів в Україні продовжуються запеклі бої з російськими окупантами. Росія для авіанальотів на Україну використовує десятки аеродромів, зокрема у Білорусі та Криму. Окупанти стягують свої сили та не залишають спроб наступу.

"Апостроф" продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка боїв 20 березня

Хроніка боїв 21 березня

______________________________________________________

00:59. доброї ночі, Україно! Ми обов'язково переможемо російських нацистів.

00:45. за минулу добу протиповітряна оборона вирішила не зупинятись на 100-му збитому літаку російських окупантів і нанесла ворогу суттєвих втрат в повітрі. Символічно, що сотий, ювілейний літак окупантів – на рахунку героїчних захисників міста-героя Маріуполя.

Ударна авіація Повітряних Сил Збройних Сил України нанесла удари по наземних цілях по скупченню техніки та живій силі ворога. Винищувачі здійснювали прикриття з повітря і збили дві крилаті ракети ворога.

Крім того, протиповітряною оборона Сухопутних військ звітує про збиття одного БпЛА та однієї крилатої ракети. Ще одна – на рахунку воїна десантно-штурмових військ, який знищив "крилату" із ПЗРК. Справжнє пекельне небо для повітряних терористів влаштували зенітні ракетні війська Повітряних Сил ЗС України. На їх рахунку – одинадцять повітряних цілей: п’ять літаків, один вертоліт, чотири безпілотники оперативно-тактичного рівня та одна крилата ракета.

Тож маємо такі втрати окупантів за добу 22 березня:

- літаки – 6;

- вертольоти – 1;

- БпЛА (ОТР) – 5;

- крилаті ракети – 5.

00:37. Збройні Сили України у тісній взаємодії з іншими складовими Сил оборони продовжують утримувати займані рубежі, ведуть розвідку противника на всіх напрямках його висування та завдають йому вогневого ураження наявними силами та засобами. Про це повідомили у Генштабі.

00:33. Генштаб повідомляє, що залишається ймовірність залучення збройних сил республіки білорусь у війні проти України на боці російських нацистів. Але, за наявною інформацією, велика кількість особового складу та деякі командири, відмовляються від участі в окупаційних діях проти Нашої Держави.

00:26. у Херсоні спалахнула масштабна пожежа поруч з житловими будинками. Окупанти не пускають на місце події рятувальників.

00:11. російські нацисти продовжують обстрілювати Чернігів. Місто на Десні, як і Харків з Маріуполем, рашисти намагаються стерти з лиця землі.

00:09. у Білорусі помітили ешелон з військовою технікою, який рухається до білорусько-українського кордону. На платформах перевозять близько п'яти одиниць РСЗВ, понад 15 Уралів і бойову гусеничну техніку. Ешелон прямує до станції Хойники, яка знаходиться приблизно в 70 км від Чорнобильської АЕС. Зверніть увагу на техніку. Окупанти вже стягують все що тримається на плаву. Скоро доберуться до музейних експонатів.

23:59. вечірнє звернення Володимира Зеленського

23:47. хакерська група Anonymous зламала сайти кремля та уряду росії. Також хакери продовжують розсилати народонаселенню рф інформацію про те, що насправді відбувається в Україні, яких втрат зазнає росія.

23:42. МВС закликало біженців та переселенців не поспішати повертатися до своїх домівок. Причина у тому, що ворог мінує населенні пункти.

23:40. з Маріуполя за сьогоднішній день гуманітарними коридорами виїхало понад 7 тисяч осіб. Евакуація триває.

23:23. Макрон знову говорив з путлером. Майже годину. Як і у попередні рази, президент Франції не зміг домовитися з російським дияволом про припинення вогню.

23:19. вже шість країн НАТО готові підтримати пропозицію Польщі про відправку миротворчої місії в Україну. Це Словенія, Чехія, Латвія, Литва, Естонія та Данія.

23:15. голова Миколаївської ОВА Віталій Кім показав збиту ракету у полях під Миколаєвом. Рашисти нам все відшкодують, і збитки за уламки ракети на засіяному полі.

22:59. на Рівненщині ворог завдав ракетний удар по об'єктах військової інфраструктури. Збитки наразі встановлюються. Про це повідомив голова Рівненської ОВА Віталій Коваль.

22:55. також польський президент заявив, що бомбардування міст та вбивства мирних жителів - це безпрецедентні злочини, з якими вільний світ не має змиритися.

22:53. президент Польщі Анджей Дуда зазначив, що Сили оборони України – завдяки своїй майстерності, героїзму та мужності – розвіяли міф про "велику російську армію", і війна "поступово стає для Росії кошмаром".

22:42. окупанти викрали на Херсонщині старосту села Стара Збур'ївка Віктора Миронюка.

22:29. на Донбасі угруповання Об'єднаних сил протягом дня успішно відбило 7 атак ворога. Українські захисники знищили 7 танків, 2 БМП, 6 артилерійських систем, 2 БпЛА, 7 автомобілів. Загальні втрати загарбників склали близько 100 осіб. Плюс підрозділи протиповітряної оборони збили чотири ворожих літаки та ракету "Точка–У". Також наші воїни захопили декілька БМП-3.

22:07. у Мордорі вже знайшли причину стрімкої поразки в Україні. Це американські найманці-сатаністи. Що вони там вживають перед ефірами?

21:46. очільник МЗС Греції Нікос Дендіас заявив, що буде особисто супроводжувати гуманітарну місію до Маріуполя, щоби вантаж таки дістався до міста.

21:40. Зеленський візьме участь у саміті лідерів країн НАТО, що відбудеться 24 березня у Брюсселі. Президент буде присутній по відеозв'язку.

21:14. над посольством росії у Варшаві чорний дим. Невже Путлер здох? А ні - це рашисти спалюють документи.

19:32. в Одесі знову вибухи. Це працює ППО. Також чути стрільбу.

19:28. внаслідок удару по Оболоні, який стався близько першої години дня, одна людина загинула, трьох поранено. Про це повідомили у столичній мерії.

19:24. з 25 березня українці в Польщі зможуть обмінювати українські гривні на польські злоті за курсом, наксимально наближеним до офіційного. Про це повідомили у НБУ. Операції здійснюватимуть окремі відділення банків Польщі. Повнолітні громадяни України зможуть обміняти загалом до 10 тисяч гривень готівкою на одну особу.

19:15. з 24 лютого російсько-нацистські війська випустили близько 1100 ракет різного класу по території України. Такі дані наводить Пентагон.

19:07. у Харкові окупанти обстріляли дитсадок - напевно там виховувалися юні бандерівці, закляті вороги всіх москалів.

19:04. армія РФ у Бучі, Ірпені та Гостомелі відрізана від постачання та знаходиться в котлі. Про це повідомили в ЗСУ.

18:59. під Маріуполем окупанти захопили евакуаційну колону з працівниками ДСНС. Це сталося на погодженому маршруті біля Мангуша - повідомила Ірина Верещук.

18:55. пишуть, що Путін вже просить танки у Білорусі. А куди ж ділась танкова армада москалів?!

18:29. Олексій Арестович розповів подробиці чергового краху росіян у Чорнобаївці

18:27. з'явились подробиці ракетних ударів у Павлограді на Дніпропетровщині. Внаслідок обстрілу знищено залізничну станцію Павлоград-2. Зруйновано залізничне полотно та рейки, з яких зійшли 15 вантажних вагонів. Внаслідок обстрілу загинула одна людина. Рух на цій ділянці зупинено на невизначений час.

18:21. Польща запропонує НАТО відправити в Україну миротворців. До цієї місії вже готова долучитися Данія. Польща підніме питання миротворців на найближчому саміті НАТО 24 березня.

18:15. о 16:45 в районі басейну Нептун наші захисники збили один із літаків російських окупантів, який останні тижні знищував наше місто. А під Миколаєвом з ПЗРК "Ігла" збили крилату ракету рашистів.

18:06. на Дніпропетровщині сили ППО збили два бойові літаки окупанта та безпілотник. Про це повідомило повітряне командування "Схід".

17:59. у Сєвєродонецьку на Луганщині нацисти відкрили вогонь по дитячій лікарні. Сталося загоряння даху. Наші рятувальники оперативно евакуювали 7 маленьких пацієнтів та 15 дорослих, 8 з яких – це лікарі, у безпечне місце. Пожежу локалізовано.

17:54. на столичній Оболоні внаслідок ворожого обстрілу о 13:10 зайнялась вантажівка та дві будівлі. Столичні Рятувальники о 14:38 локалізували пожежу, о 15:00 - ліквідували. Інформація щодо жертв та постраждалих уточнюється.

17:51. вибухи в Одесі

17:30. напружена ситуація зберігається на білорусько-українському кордоні. Ворог здійснює накопичення наступальних озброєнь. З'явились нові знімки із Гомельської області. ЗСУ оцінюють ймовірність вторгнення Білорусі в Україну як досить високу.

17:25. ще один звірський злочин окупантів. На Сумщині рашисти розстріляли пенсіонерів, які їхали велосипедами. В результаті від поранень загинула жінка, а чоловіка госпіталізували.

17:22. за фото- та відеозйомку переміщень ЗСУ загрожуватиме позбавлення волі. Відповідний законопроект погоджений у Комітеті з питань правоохоронної діяльності та буде внесений в Раду на голосування. Санкції статті передбачають за розповсюдження такої інформації – від 5 до 8 років ув’язнення; для організованої групи, з корисливих мотивів – від 8 до 12 років ув’язнення.

17:15. на півдні Харківщини окупанти обстріляли місто Лозова. Пошкоджено два десятки будинків. Є постраждалі.

17:04. на польсько-білоруському кордоні сталася бійка між водіями вантажівок, які вже вишикувались у 50-кілометрову чергу, та активістами, які не дають фурам з санкційним товаром їхати у Білорусь. Поліції довелось втрутитися і відтіснити водіїв. Єдина умова для водія їхати - розвантажити фуру.

17:00. російські нацисти зазнали зазнали величезних втрат в боях на землях України. Не досягнувши мети під Києвом, окупанти намагаються знищити Маріуполь. Про це розповів полковник Юлій Мамчур.

"Система управління тією групою військ, якою вони мали взяти Україну, втрачено. Великі втрати серед командування. Вся наступальна міць зруйнована. Єдина ділянка, де є невеликий успіх – у напрямку Херсонщини. Основною метою була спочатку столиця. Не досягши там успіху, ворог перейшов на Маріуполь. Його цинічно стирають із лиця землі. Наказ Путіна – зруйнувати це місто. Це фашистські методи, геноцид населення", - зазначив Мамчур.

16:55. журналістку Вікторію Рощину, що зникла близько тижня тому, звільнили з полону. Це стало можливим лише тому, що вона погодилась записати відео про те, що окупанти ніби-то її звільнили. Зараз Вікторія прямує до Запоріжжя. А от на Київщині вже 9 діб не виходить на зв'язок фотокореспондент Макс Левін. Востаннє він був на зв'язку 13 березня біля Мощуна.

16:49. поточна ситуація на Київщині. Наразі найбільші запити у гуманітарній допомозі по трьох напрямках - Бучанський, Броварський та Чорнобильський.

"Ми знаємо про всі села та містечка, де потрібна допомога. І робимо усе можливе, аби надати її кожній людині, яка того потребує. Проте через бойові дії та обстріли окупантів не усюди можемо потрапити до людей", - сказав голова Київської ОВА Олексій Кулеба.

16:42. у вуличних боях в Маріуполі Українські танкісти сьогодні знищили 4 танки та кілька одиниць бронетехніки нацистів. Додалося і кілька десятків 200-х окупантів.

16:39. окупанти обстріляли Бровари в Київській області. Один зі снарядів потрапив на територію заводу, пошкодивши сім автобусів та господарські будівлі. За попередніми даними, жертв немає.

16:36. очевидці пишуть про вибухи у Павлограді на Дніпропетровщині.

16:34. триває евакуація жителів міста-героя Маріуполя. Сьогодні з Бердянська до Запоріжжя вирушили 15 автобусів.

16:31. у Мукачеві на Закарпатті націоналізують 29 вагонів-цистерн із транспортування паливно-мастильних матеріалів, що належать рф. Про це повідомили у Бюро економічної безпеки.

15:45. Імовірність вторгнення Білорусі до України залишається досить високою. Бульбаші можуть зібрати для вторгнення в Україну від 10 до 15 тисяч військових. Основні напрямки - це Володимирець на Рівненщмні, а також Ковель і Луцьк на Волині.

15:37. над Одесою ППО збила ворожу крилату ракету.

15:34. Українські Захисники на низці напрямків контратакують позиції противника, завдаючи йому нищівних уларів ракетними військами, авіацією, артилерією та наземними силами. Про це повідомив радник ОП Олексій Арестович.

15:31. про поточну ситуацію в Одесі розповів офіцер Південного оперативного командування Владислав Назаров.

15:04. у Бучі орки розстріляли багатодітного батька з 14-річним сином, які їхали велосипедами до міськради за ліками. Чоловік загинув, дитина поранена.

14:52. у населених пунктах Херсонщини не можуть відновити газопостачання, оскільки працівників Херсонгазу не пропускають російські військові. Про це повідомили у Херсонській міськраді.

14:49. у Вінницькій області сили ППО збили російську крилату ракету "Іскандер"

14:20. Чорнобаївка!!!! Увосьме окупантів розбили у цьому містечку на півдні України, яке розташоване над Херсоном.

14:18. під час мирної акції у Херсоні окупанти поранили трьох мітингарів. Про це повідомляють кореспонденти телеканалу "Україна 24". 61-річний чоловік отримав поранення в тулуб, садна та забої. 25 річний хлопчина отримав осколкове поранення спини та ніг. А 52-річний чоловік отримав черепно-мозкову травму та забої. Нині всі троє поранених у лікарні.

14:15. Італія хоче бачити Україну в ЄС. Про це прем'єр-міністр Маріо Драгі сказав після відеозвернення президента України до італійського парламенту.

"Я хочу сказати президентові Зеленському, що Італія на боці України в цьому процесі. Італія хоче бачити Україну в ЄС", — наголосив Драгі.

14:14. ворожу ракету збили у Києві над Дніпром. Частина її плаває у річці.

14:10. в лавах збройних сил окупантів через брак кадрів збираються залучити на війну в Україні людей, що мають проблеми з виплатою кредитів, сплатою аліментів та інших заборгованостей, а також осіб, що мають проблеми із законом. Боржникам та злочинцям пропонується звільнення від усіх кредитних зобов’язань у випадку підписання контракту з армією рф та повна амністія за участь у бойових діях в Україні.

14:07. бійці "Азову" показали, як знищили ворожий катер у Маріуполі

13:38. знову чути вибухи у Одесі

13:29. Володимир Зеленський вдруге за два тижні виступив у італійському парламенті, звернувшись до народу та влади Італії.

"Коли трохи понад тиждень тому я виступав зі зверненням до мітингу у Флоренції та ще в десятках європейських міст, я просив усіх італійців, усіх європейців запамʼятати число 79. Стільки дітей було вбито в Україні на той момент. Тепер – 117. Ще 38 дітей за ці дні. Така ціна зволікання. Зволікання із тиском на росію, щоб вона припинила цю жорстоку війну", - заявив Зеленський.

13:26. станом на 22 березня Чернігів залишається без електро-, тепло та водопостачання, газопостачання здійснюється частково. Відновлювальні роботи здійснюються за можливості. У ДСНС зазначили, що через обстріли ворога - значні ураження об’єктів критичної інфраструктури.

13:22. постачання угруповання російської армії біля Бучі, Ірпеня та Гостомелю відрізано. ЗСУ не дали оркам форсувати річку Ірпінь, спроби підвезення боєприпасів накриваються нашою артилерією. Тепер окупанти змушені відступати до Чорнобильської зони.

13:21. у Харкові вибухи, у Києві чутно автоматні черги на Оболоні, в Одесі працює ППО.

13:07. Херсонці не здаються. Коли дим у центрі міста розсіявся, Херсонці повернулися на центральну площу міста.

13:03. радник Офісу президента Олексій Арестович переконаний, що за 2-3 тижні активні бойові дії припиняться, бо у росіян просто не буде чим воювати.

"У них накопичуються проблеми як снігова куля, коли вони спрацюють ми подивимося. І то, коли говорю три тижні - це оптимістичний прогноз для росії. Це у тому разі, якщо вони утримають управління і зможуть поповнити тили резервами. А так для них все набагато гірше", - пояснив Арестович.

13:00. у Києві знову вибухи. Також чути вибухи у різних районах Харкова.

12:57. тим часом, ЗСУ знищили чергову колону нацистів. Слава Українським Воїнам!

12:54. за попередньою інформацією, вибухи у Києві - це робота ППО

12:51. авіація нацистів близько години тому скинула дві потужні авіабомби на Маріуполь, продовжуючи нищити місто. Зрозуміло, що окупантів не цікавить Маріуполь, вони хочуть зрівняти його з землею та зробити з нього попелище.

12:48. у Києві чути вибухи.

12:47. Державна служба з надзвичайних ситуацій нагадує про мінну безпеку.


12:45. оркістан втратив можливості наступу на Одесу. Десант окупантів, який мав висаджуватися на Одесу, знищений у боях під Миколаєвом і Маріуполем. Тепер нацистам треба свіже м'ясо, яке не так то й легко зібрати.

12:40. у Херсоні щойно окупанти розігнали мирний мітинг, використовуючи світлошумові гранати і сльозоточивий газ

12:34. знову патріотичні херсонці вийшли на вулиці та співають гімн України. Слава Херсону, слава херсонцям.

12:26. Володимир Зеленський провів розмову з Папою Римським Франциском. Президент розповів понтифіку про складну гуманітарну ситуацію та блокування російськими військами рятувальних коридорів. Також Зеленський радо вітатиме посередницьку роль Святого Престолу у припиненні людських страждан і подякував за молитви за Україну та мир.

12:13. це все, що залишилось від ДРГ у Криворізькому районі. Авто з орками підірвалося на мінному полі.

12:10. з початку повномасштабної війни росії проти України загинуло щонайменше 117 дітей, поранені ще 155. Проте фактичну кількість встановити наразі неможливо через те, що в багатьох українських містах окупаційні війська ведуть активні бойові дії.

12:07. зазнавши нищівної поразки під Києвом, окупанти накопичують ресурси з метою бомбардувань Чернігова. Нацисти РФ хочуть знищити всі міста на шляху до Києва. Однак Чернігів не здаватиметься. Важливо сьогодні максимально говорити не лише про Маріуполь, а й про Чернігів. Наразі у місті на Десні немає достатньої кількості блогерів та стримерів, які можуть на весь світ показати катастрофу, яку створює Росія.

12:01. понад 5 000 людей приєднались до добровольчого формування "Варта Дніпра". І заявки продовжують надходити. Про це під час брифінгу 22 березня повідомив командир добровольчого формування Олександр Буйволюк.

11:42. вранці 22 березня російські окупаційні війська обстріляли супермаркет у Сєвєродонецьку, де перебували люди. Є загиблі та поранені. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

11:30. російський танкіст здався у полон. А у нас ще один танк

11:11. актуальні втрати окупантів

10:59 Росія застосувала найновіші реактивні снаряди з "Торнадо-С" по Авдіївці. Вони призначені для ураження об'єктів броньованої та броньованої техніки, а також живої сили.

10:46 Укрзалізниці вдалось евакуювати ще близько тисячі маріупольців, які наразі прямують рейсами до Львова та Ковеля.

Львів'ян запрошують гостинно зустріти о 13:30 на головному вокзалі 790 українців, які вирвались на волю. Ще 117 біженців з Маріуполя дістануться заходу України завтра.

10:42 Українські військові взяли в полон російського підполковника Олександра Кошеля – начальника групи інформаційно-психологічної протидії — під час огляду на ньому виявили труси й шкарпетки з позначками "Збройні Сили України".

Одразу після взяття підполковника росіяни кинули значні сили на його визволення — він був на прямому зв’язку з командуючим 58 армії РФ генерал-лейтенантом Михайлом Зуськом, котрому доповідав щоденно.

10:29 Дорогу з Чернігова на Київ заміновано. Про це розповів міський голова Владислав Атрошенко.

10:25 Мама-киянка прикрила собою немовля, отримавши 24 рани від скла, під час вибуху на Виноградарі. Донька дивом залишилася неушкодженою.

10:06 Нова колона з 24 автобусів, з яких 7 завантажені гуманітарною допомогою, вирушила до Бердянська, щоб продовжити евакуацію маріупольців до Запоріжжя.

09:55 Ірпінь на нових знімках Maxar.

09:51 Чернігів станом на 22 березня залишається без електроенергії та водопостачання, заявив голова Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус. Також він повідомив, що планується разом із волонтерами найближчим часом доставка найнеобхідніших товарів, зокрема їжа та води.

09:43 За добу у Києві спіймали 149 диверсантів.

09:40 У російських окупантів з відео ранки скінчились - півник їм більше не заспіває.

09:30 Міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings відкличе кредитні рейтинги всіх російських компаній та організацій до 15 квітня.

09:14 На Миколаївщині наші військові не дали окупантам підібратися до населених пунктів. Ворог влаштував понтонну переправу для техніки. Коли вже перші автівки поїхали по ній, - українські військові вдарили по колоні і зруйнували як міст, так і плани ворога.

09:00 Через збройну агресію РФ в Україні загинуло 117 дітей.

08:53 Президент Зеленський наголосив, що без його зустрічі з Путіним неможливо дізнатися, на що готова Росія: "Я вважаю, що без цієї зустрічі у будь-якому форматі ви не зрозумієте реально до кінця, на що вони готові, щоб зупинити війну, і на що вони готові, якщо ми не готові на ті чи інші компроміси".

Водночас він заявив, що питання статусу окупованих територій не може бути вирішене на цьому етапі.

08:44 Із Франції до України прибули два вантажних автопотяги з гуманітарним вантажем цільового медичного призначення вагою 26 тонн. До складу гуманітарної допомоги входить медичне обладнання, медикаменти, дезінфекційні засоби та медичні розхідники для військових госпіталів, а також цивільних медичних закладів.

08:33 В Україні ліквідували чергового російського окупанта – старшого лейтенанта армії РФ Семена Суховського.

08:29 Італійський рок-гурт Måneskin, який переміг на Євробаченні-2021, не виступить в Росії в рамках світового туру на знак солідарності з Україною.

08:23 У Криворізькому районі російські загарбники обстріляли з "Градів" місто Зеленодольськ і село Мала Костромка у передмісті.

08:10 В Ужгороді знесли монумент до "300-річчя возз'єднання" України з Росією.

08:08 В Охтирському районі Сумської області зафіксовано факти непокори російських військовослужбовців. Близько 300 окупантів відмовилися виконувати наказ на ведення бойових дій, і на 70 одиницях техніки залишили район проведення операції.

08:02 Міський голова Чернігова Владислав Атрошенко:

"Точного підрахунку не ведемо, але – за моїми відчуттями – в місті лишається орієнтовно 130 тисяч людей. До війни було 285. Тож приблизно 150-155 тисяч людей виїхало. Наразі в місті залишається дуже мало тих, хто реально може ремонтувати об’єкти критичної інфраструктури, із цим є проблеми. Також із числа тих, хто залишився, значуща частина тих, хто просто сам не в змозі дати собі ради."

07:58 В Україні зараз потрібно розмінувати приблизно одну шосту частину території - 82,5 тисяч квадратних кілометрів. Потенційно небезпечні території експерти завдали на карту. Вони розташовані на півдні, сході країни, а також у Київській та Чернігівській областях.

07:43 Подоляк заявив, що зустріч Зеленського з Путіним можлива тоді, коли робочі групи в рамках переговорного процесу напрацюють попередні документи і вони будуть передані президентам.

"Вони оцінять, чи це вже "дорожня карта", яку можна обговорювати тет-а-тет. Тоді ця зустріч може бути", – сказав він.

07:36 У Росії призупинили роботу підприємства "Уралвагонзаводу" та Челябінський тракторний завод - там виробляють та ремонтують танки та іншу броньовану техніку для ЗС РФ. Роботу призупинено через відсутність необхідних компонентів іноземного виробництва.

" Уралвагонзавод " - єдине російське підприємство, яке здійснює серійний збір танків, як на потреби російської армії, так і для експорту.

07:26 Мешканці Миколаєва розбирають завали зруйнованого готелю після російського ракетного удару по будівлі 21 березня.

07:24 Голова Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк заявив, що Гостомель та Буча поки що повністю окуповані. Проте ЗСУ нарощують резерви для наступу.

07:14 Франція та США під час переговорів погодилися, що санкції проти Росії слід посилювати.

07:12 У Краматорську Донецької області рашисти скинули на місто фосфорні боєприпаси. Використання бомб, начинених фосфором, заборонено Конвенцією ООН "Про негуманну зброю".

07:02 США розпочали відправку ще однієї партії зброї, проте вона поки що не прибула в Україну. За планом постачання обладнання мали розпочатися в ці вихідні.

Нова партія матиме вирішальне значення для захисту України від російської агресії та вперше включатиме 100 озброєних безпілотників.

06:58 Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ. Підрозділами Повітряних Сил та протиповітряної оборони Сухопутних військ за попередню добу було вражено понад 9 повітряних цілей ворога: 1 літак, 6 БПЛА та 2 вертольоти, кількість збитих ракет уточнюється.

Українські захисники та захисниці відбили 13 атак ворога та знищили 14 танків, 8 БМП, 2 МТЛБ, 3 артилерійські системи та 4 автомобілі. Підрозділи ППО вразили дві повітряні цілі супротивника. Втрати особового складу ворога становили близько 300 людей. Окрім цього, захисники Маріуполя знищили патрульний катер "Раптор" та комплекс радіоелектронної боротьби "Леєр-3".

06:50 Внаслідок вторгнення в Україну російська економіка скоротиться на 8% у 2022 році, а дефолт 1998 року коштував країні скорочення ВВП на 5,4%. Таку оцінку надало рейтингове агентство Fitch.

06:41 ЗСУ звільнили від російських окупантів один із населених пунктів. Загарбники ховалися у дитячому садку.

06:41 Росія для авіанальотів в Україну використовує десятки аеродромів, зокрема в Білорусі та Криму. У безпосередній близькості від кордонів України розташовано близько 40 аеродромів із тактичною військовою авіацією. Також РФ використовує літаки стратегічної авіації, які можна розміщувати за 5 тисяч км від "мети".