RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

У Зеленського назвали два ключові страхи Кремля

Ключовий страх Кремля - нищівні економічні санкції Заходу. Наразі там панічно шукають протидію руйнівному впливу санкцій на російську економіку, погрожуючи європейським країнам.

Про це розповів радник глави ОП Михайло Подоляк.

Політична верхівка країни-вигнанця Росія намагається знайти асиметричні відповіді, щоб зменшити негативні ефекти від введення санкцій.

"Наприклад такі, як перехід у розрахунках на юань або використання деяких азійських банків для проведення об'ємних транзакцій з виплати боргів або закупівлі товарів. Або відмова повертати чужі літаки з подальшим переведенням вкраденого майна для використання на внутрішньому ринку", - наводить приклади Подоляк.

За словами радника, РФ офіційно відкрила повноцінний антиєвропейський фронт - фінансовий.

"Слідом за тривалими ціновими спекуляціями на енергоринку Путін заявив про переведення всіх розрахунків за російський газ для європейських споживачів у рублі та повну відмову від продажу ресурсів за долари/євро", - повідомив Подоляк.

РФ розраховує, що це спровокує деякі операційні провали у європейській енергосистемі та забезпечить проросійський тиск на громадську думку на тлі агресії проти України. Однак, не факт, що ці путінські ідеї спрацюють у відповідності до його планів.

"Так чи інакше, це другий крок до ескалації. Перший – прямі погрози авіаударами чи ударами крилатими ракетами по європейських логістичних центрах, які забезпечують допомогу Україні", - резюмував Михайло Подоляк.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що російська економіка йде на дно, оскільки список західних санкцій щодня збільшується.