RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

'"Залежить від народу": у Держдепі роз'яснили слова Байдена про усунення Путіна

Держсекретар США Ентоні Блінкен пояснив слова американського президента Джо Байдена у Королівському замку у Варшаві, що президент Росії Володимир Путін "не може залишатися при владі". Блінкен сказав, що Штати не мають стратегії зміни режиму в Росії.

Про це він повідомив 27 березня на пресконференції під час візиту до Єрусалиму, пише Reuters.

"Я думаю, що президент, Білий дім заявив учора ввечері, що президент Путін просто не може бути уповноважений вести війну або брати участь в агресії проти України чи будь-кого. Як ви знаєте, і як ви неодноразово чули від нас, у нас немає стратегії зміни режиму в Росії або деінде, якщо вже на те пішло. Йдеться про країну. Це залежить від російського народу", - сказав держсекретар.

Представник Білого дому зазначив, що слова Байдена призначалися для підготовки світових демократій до тривалого конфлікту через війну в Україні.

Блінкен додав, що вчорашні слова Байдена про те, що Путін "м'ясник" були різкою ескалацією ставлення США до РФ у зв'язку з її вторгненням в Україну.

"Але те, що у нас є, — це стратегія рішучої підтримки України. У нас є стратегія безпрецедентного тиску на Росію, і ми просуваємо її вперед. У нас є стратегія, щоб переконатися, що ми надаємо всю гуманітарну підтримку, яку тільки можемо, і у нас є стратегія щодо зміцнення НАТО", - додав він.

Також читайте у нашому матеріалі: Що сказав Байден на зустрічі у Польщі: головні тези