RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Акценти ЗСУ та ультиматуми Кремля: головні тези брифінгу Подоляка про переговори з РФ

29 березня відбулися переговори між Україною та країною-агресором Росією у Стамбулі, під час яких обговорили важливі питання гарантій безпеки для нашої держави в майбутньому.

Сьогодні, 30 березня, радник глави ОП Михайло Подоляк розповів про результати переговорного процесу під час свого брифінгу у Львові.

Загалом, за словами Подоляка, враження від переговорів у Стамбулі - оптимістичні, оскільки ЗСУ "конкретно розставляють акценти", які українська сторона успішно використовує. Завдяки перемогам України на фронті Росія перестала вдаватись до ультиматумів в переговорах.

Головною тезою Подоляка на брифінгу стало те, що територіальна цілісність України не піддається сумнівам.

Далі він уточнив, що зараз Україна в переговорах обговорює моменти, які допоможуть запобігти подібним атакам агресора Росії в подальшому. Як відомо, старі міжнародні формати із запобіганням агресії не працюють, тому необхідно створювати нові й головне дієві механізми.

"Перші три-чотири дні Україна фактично була віч-на-віч з російським агресором", - зауважив Подоляк.

Також він додав, що референдум про мирні домовленості пройде виключно після того, як всі російські окупаційні війська відійдуть на позиції станом на 23 лютого 2022 року. І вже після референдуму буде можлива ратифікація парламентами країн.

Раніше "Апостроф" повідомляв про головну умову для підписання договору з Росією, яку назвав Давид Арахамія.