RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

Ворог залишив частину військ під Києвом: Арестович розповів про останні дії окупанта

В Україні активна фаза бойових дій Росії триватиме ще щонайменше тиждень, а частина російських військ так і залишиться біля Києва.

Про останні дії російської армії розповів радник голови Офісу президента Олексій Арестович під час телемарафону UA разом.

За його словами, попри заявлені наміри Росії про відведення військ з Чернігівщини та Київщини, противник всеодно залишить частину свого контингенту біля столиці. Він буде покликаний утримувати війська українських Збройних Сил, заважаючи перекинути їх на складні напрямки. Біля Чернігова поки взагалі війська не відводять.

Наразі Росія перекидає війська з-під Києва у зону Операції об'єднаних сил та під Маріуполь для нарощення переваги та оточення українських військових.

Водночас на півдні, поблизу Херсона, Збройні сили України "ведуть акуратні тактичні дії", а ворогові доводиться оборонятися, додав він.

Раніше повідомлялося, що президент РФ Володимир Путін не досягнув своїх цілей в Україні, але й не відмовився від реалізації свого плану. Росія перекидає до нашої країни війська з окупованої частини Грузії.