RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

24 червня

Всі новини

Росіян покарають за заперечення агресії РФ проти України: що вирішила Рада

Верховна Рада України ухвалила закон, який передбачає націоналізацію майна громадян Росії, а також тих українців, які заперечують агресію проти нашої країни.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на сайт українського парламенту.

Законопроект №7169 підтримали 305 народних депутатів України. У документі передбачено, що до резидентів РФ (крім юридичних осіб - "Апостроф") належать і громадяни цієї країни, а також громадяни України, у яких на території країни-агресора є місце проживання, або ж вони мають тісний зв'язок із Росією та займаються там основною діяльністю.

За рішенням Ради національної безпеки та оборони України до людей, які публічно висловлюються на підтримку російської агресії, а також окупації територій України, можуть застосовуватись санкції. Це стосується й тих, хто публічно заявляє про те, що Росія не є агресором щодо України.

Дана норма стосується і осіб, які не зупинили або не припинили свою економічну (у тому числі господарську) діяльність на території Росії у період дії воєнного стану в Україні.

Раніше ми повідомляли, що в Україні набув чинності закон про націоналізацію власності Росії та її резидентів у нашій країні.