RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

Обстріли Одеси та санкційний удар по Росії: онлайн подій війни 3 квітня

Війна України проти російських військ триває вже 39-й день. Окупанти продовжують зазнавати великих втрат. Міноборони України оголосило про повне визволення Київської області.

Вранці 3 квітня окупанти завдали ракетного удару по Одесі.

"Апостроф" продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка боїв 2 квітня

_____________________________________________________

09:03 У великих європейських портах, наприклад у Іспанії чи Мальті, російські кораблі втрачають доступ до пунктів заправки. Про це Reuters повідомили джерела в галузі. Це створює логістичні проблеми для російських нафтових танкерів, які прямують з балтійських портів до Азії.

08:50 Сьогоднішні ракетні удари в Одесі було завдано по об'єктах критичної інфраструктури, повідомив офіцер оперативного командування "Південь" Владислав Назаров. За попередніми даними, жертв немає.

08:38 В Ізюмі через російські обстріли знищено близько 80% житлової забудови.

08:24 Японія найме фахівця для боротьби з російськими фейками про війну в Україні. Зокрема, Міністерство оборони Японії візьме на роботу спеціальну людину, яка буде публікувати коректну інформацію про війну, а також відстежувати фейки з Росії та Китаю.

08:13 На Луганщині у боях з окупантами 2 квітня загинув відомий поет, громадський діяч зі Львова та засновник проекту "Дух Нації" Юрій Руф. Він був відомий як постійний ведучий фестивалю "Холодний Яр".

07:53 У Сєвєродонецьку росіяни втретє за тиждень влучили в один із будинків в центрі міста.

07:40 Лондон готується надати Україні протикорабельні ракети. Як заявив прем'єр Борис Джонсон, вони знадобляться для захисту Одеси від нападу.. У Лондоні хочуть "запобігти наступу росіян на Одесу, так само, як британські протитанкові ракети використовувалися, щоб завадити президенту Путіну захопити Київ".

07:25 Серед убитих у Київській області – родина старости села Мотижин Ольги Сухенко. Вона зникла безвісти – імовірно, була викрадена 23 березня. Тепер же, коли російські війська пішли, тіла Сухенко, її чоловіка та сина були знайдені прикопаними в ямі – в одній із братських могил.

07:11 ЄС незабаром запровадить п'ятий санкційний пакет проти Росії, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

"Санкційний каток продовжить закатувати російську економіку в асфальт. Скоро буде запроваджений п’ятий санкційний пакет ЄС, який усуне прогалини та лазівки для уникнення санкцій. По суті, по економіці РФ завдали чотири потужні удари, які змусили Москву терміново шукати шляхи відходу. П’ятий удар буде завданий саме по тих лазівках і обхідних шляхах, на які вони сунулися", - заявив дипломат.

07:10 Російські нацисти здійснили ракетний удар по Одесі, частину ракет збили протиповітряні сили України. Нині над містом чорний дим.