RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Душать військову машину Путіна: Британія вводить нові санкції проти Росії

У середу, 6 квітня, Великобританія оголосила про новий пакет санкцій проти РФ, метою яких є "уморити голодом військову машину Путіна".

Про це йдеться у заяві британського міністерства закордонних справ, пише CNN.

П'ятий пакет санкцій Лондона щодо Російської Федерації включає повне заморожування активів Ощадбанку та Московського кредитного банку, а також заборону на нові британські інвестиції у РФ, які у 2020 році склали понад 14 мільярдів доларів.

Зазначається, що Великобританія повністю припинить залежність від російського вугілля та нафти до кінця 2022 року, а також імпорт газу "якнайшвидше після цього". Крім того, Лондон заборонить експорт нафтового обладнання та каталізаторів та імпорт залізних та сталевих виробів.

“Це стане ще одним серйозним ударом по російській економіці та ще більше обмежить їхні майбутні можливості”, – заявили у британському уряді.

Великобританія також запровадила додаткові обмеження проти восьми російських олігархів, яких Володимир Путін "використовує для підтримки своєї військової економіки".

"Наша остання хвиля заходів покладе край імпорту Великобританією російських енергоносіїв і накладе санкції на ще більшу кількість приватних осіб і підприємств, знищивши військову машину Путіна", - заявила глава МЗС Великобританії Ліз Трасс, назвавши останні санкції "найжорсткішими".

“Разом із нашими союзниками ми показуємо російській еліті, що вони не можуть вмити руки від звірств, скоєних за наказом Путіна. Ми не заспокоїмося, поки Україна не переможе", – наголосила вона.

Раніше обмежувальні заходи торкнулися сімей самого Володимира Путіна та топчиновників країни-агресора. США посилили санкції після того, як стало відомо про масові вбивства мешканців українського міста Буча.