RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Євросоюз провалили голосування за нові санкції проти Росії

У середу, 6 квітня, посли держав Євросоюзу вперше не домовилися про нові санкції проти Росії, п'ятий пакет яких було запропоновано Єврокомісією днем раніше.

Про це із посиланням на дипломатичне джерело повідомляє видання Ceske Noviny.

Зустріч послів країн-членів триватиме у четвер. Деякі країни закликали уточнити деталі запропонованого ембарго на імпорт російського вугілля або заборони швартування російських суден у портах ЄС. За словами дипломатів, Комісія має вказати, серед іншого, має заборона поширюватися на існуючі контракти на вугілля чи тільки на нові контракти.

За словами джерела, знайомого з перебігом переговорів, деякі країни на чолі з Німеччиною хотіли чіткіше визначити умови, за яких ЄС повинен назавжди відрізати себе від постачання російського вугілля. Німеччина є найбільшим імпортером російського палива до ЄС і донедавна відмовлялася говорити про тотальне ембарго, але у вівторок DPA написало, що міністр економіки Німеччини Роберт Хабек підтримав заборону.

Нагадаємо, заступник голови Ради Національного банку України Василь Фурман заявив, що запровадження ембарго на російські енергоносії є єдиним способом дійсно зупинити економіку агресора, оскільки продаж енергоресурсів приносить бюджету Росії 40% доходу. Тільки в цьому випадку Путін сяде за стіл переговорів на умовах України.